Beeldhouwopdrachten en kunstprojecten

Jeroen Spijker maakt beeldhouwwerken in opdracht. Zowel abstracte als figuratieve beeldhouwwerken (plastieken) behoren tot zijn oeuvre. Met name borstbeelden en portretten in brons zijn een specialisme van beeldhouwer Jeroen Spijker die in Leiden een atelier heeft. Hij ontwikkelt ook standbeelden die afgestemd zijn op de ruimtelijke omgeving. De ontwikkeling van concepten(die verder gaan dan een beeldhouwwerk) en totaalkunstwerken in combinatie met architectuur en ruimtelijke omgeving zijn projecten waar u Jeroen Spijker voor kunt benaderen.

1) Opdrachten in brons

Portretten, borstbeelden, standbeelden, penningen, awards en abstracte en conceptuele beelden

Jeroen Spijker maakt portretten, standbeelden en monumentale werken in brons in opdracht. Hij vindt het een uitdaging karakter en persoonlijkheid vast te leggen. Bekend is hij door zijn serie portretbusten van Nederlandse iconen. Veel van zijn werken bevinden zich in openbare collecties.

Hij maakte de portretbusten van Marten Toonder, Pim Fortuyn, ZKH Prins Bernhard der Nederlanden, Simon Vinkenoog en Ramses Shaffy. De laatste buste werd eind 2007 onthuld door Liesbeth List in de Stadsschouwburg te Amsterdam. Van historische personen zoals de kunstschilder Jan Steen, de rechtsfilosoof Baron Charles Montesqieu, de dichter Arthur Rimbaud en de componist Janacek maakte Jeroen Spijker een bronzen borstbeeld.

Jeroen Spijker maakte het eerste staatsie-portret van Koning Willem-Alexander in opdracht van de provincie Gelderland ten behoeve van de Statenzaal. Het beeld werd onthuld door de Commissaris van de Koning, Clemens Cornielje.

De passie die Jeroen Spijker voor de portretkunst heeft leidt er toe dat hij ook graag voor particulieren bijvoorbeeld kinderportretten maakt.

Voor verschillende soorten opdrachten zoals bijvoorbeeld het maken van een Award (FFF, festival in het Eye Amsterdam), (KNO- Award) of penningen ( L.S.V.M. 200 jaar)  bent u bij Jeroen Spijker aan het juiste adres. Bespreek de mogelijkheden. Ook abstracte beelden en conceptuele projecten behoren tot de mogelijkheden.

2) (Conceptuele) kunstprojecten

Jeroen Spijker creëert ook mixed-media projecten waarbij moderne 3D-scantechnieken, beeldbewerking en diverse materialen worden toegepast. Cross-overs met landschaps- en (tuin)architectuur om tot totaalconcepten te komen zijn een doel. Hierbij kun je denken aan stationsomgevingen, metrostations, stadspleinen, binnenplaatsen en bedrijfslocaties. Voor het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden, Leicester University, Stationsplein Leiden Centraal, Parkeergarage Molen de Valk te Leiden en Metro- station Vijzelgracht in Amsterdam (presentatie in Carré) ontwikkelde Jeroen Spijker een concept met documentatie.

00-31(0)6-21 44 21 86
beeldhouwer@jeroenspijker.nl

 

Atelier Jeroen Spijker (Beeldhouwer Spijker) werkt met het principe van Letter of Interest en Letter of Intent, dit treed automatisch in werking bij samenwerking; zie voorwaarden.

 

Comments are closed