Beeldhouwopdrachten en kunstprojecten

DutchEnglishFrenchGerman

Jeroen Spijker maakt beeldhouwwerken en monumenten in opdracht. Voor een 25 jarig jubileum, een 50 jarig jubileum of een 100 jarig jubileum is het een goede gelegenheid om aan een beeldhouwwerk te denken. Zowel abstracte als figuratieve beeldhouwwerken (plastieken) behoren tot zijn oeuvre. Met name borstbeelden en portretten in brons zijn een specialisme van beeldhouwer Jeroen Spijker die in Leiden een atelier heeft. Hij ontwikkelt ook standbeelden die afgestemd zijn op de ruimtelijke omgeving. De ontwikkeling van concepten (die verder gaan dan een beeldhouwwerk) en totaalkunstwerken in combinatie met architectuur en ruimtelijke omgeving zijn projecten waar u Jeroen Spijker voor kunt benaderen. 

Opdrachten in brons 

Portretten, borstbeelden, standbeelden, herdenkingsmonumenten, penningen, awards, plaquettes, relatie/jubileumgeschenken en abstracte en conceptuele beelden

1) Standbeelden en borstbeelden

Jeroen Spijker maakt portretten, standbeelden en monumentale werken in brons in opdracht. Hij vindt het een uitdaging karakter en persoonlijkheid vast te leggen. Bekend is hij door zijn serie portretbusten van Nederlandse iconen. Veel van zijn werken bevinden zich in openbare collecties.

Hij maakte de portretbusten van Marten Toonder, Pim Fortuyn, ZKH Prins Bernhard der Nederlanden, Simon Vinkenoog en Ramses Shaffy. De laatste buste werd eind 2007 onthuld door Liesbeth List in de Stadsschouwburg te Amsterdam. Van historische personen zoals de kunstschilder Jan Steen, de rechtsfilosoof Baron Charles Montesqieu, de dichter Arthur Rimbaud en de componist Janacek maakte Jeroen Spijker een bronzen borstbeeld. Voor het Purmerends Museum maakte hij een plaquette van de ‘De Stijl’ architect J.J.P. Oud, de architect Jan Stuyt en de Bauhaus architect en ontwerper Mart Stam.

Jeroen Spijker maakte het eerste staatsie-portret van Koning Willem-Alexander in opdracht van de provincie Gelderland ten behoeve van de Statenzaal. Het beeld werd onthuld door de Commissaris van de Koning, Clemens Cornielje.

De passie die Jeroen Spijker voor de portretkunst heeft leidt er toe dat hij ook graag voor particulieren bijvoorbeeld kinderportretten maakt.

Ook in andere materialen zoals messing of aluminium kunnen beelden worden gerealiseerd. Ook vergulden of verzilveren is mogelijk.

Awards en penningen 

Voor verschillende soorten opdrachten zoals bijvoorbeeld het maken van een Award (FFF; Fraude Film Festival) in het Eye Amsterdam), Landelijke vereniging van Keel- Neus en Oorartsen (KNO- Award voor de Rotsbeen Dissectie Prijs, Award en penningen), De jonge Rembrandt Award voor BCL of gietpenningen ( L.S.V.M. 200 jaar), slagpenningen zoals herdenkingspenning Koninklijke familie (Rijksmunt) bent u bij Jeroen Spijker aan het juiste adres. Bespreek de mogelijkheden.

Voor het Purmerends Museum maakte hij drie plaquettes met portretten in reliëf in brons (Mart Stam, J.J.P. Oud en Jan Stuyt)

2) (Conceptuele) kunstprojecten

Ook abstracte beelden en conceptuele projecten behoren tot de mogelijkheden. Jeroen Spijker creëert ook mixed-media projecten waarbij moderne 3D-scantechnieken, beeldbewerking en diverse materialen worden toegepast. Cross-overs met landschaps- en (tuin)architectuur om tot totaalconcepten te komen zijn een doel. Hierbij kun je denken aan stationsomgevingen, metrostations, stadspleinen, binnenplaatsen en bedrijfslocaties. Voor het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden, Leicester University, Stationsplein Leiden Centraal, Parkeergarage Molen de Valk te Leiden en Metro- station Vijzelgracht in Amsterdam (presentatie in Carré) ontwikkelde Jeroen Spijker een concept met documentatie.

3) Community art projects

Community art projects:  Soms wil een opdrachtgever bewoners of leerlingen bij een kunstproject betrekken. Dit is in de praktijk een tijdrovend en soms ingewikkeld sociaal, politiek en psychologisch proces waarbij een rol van kunstenaar, antropoloog, stadssocioloog en kunstwerkmanager samenkomen. Hierbij speelt observeren, creëren, overleggen, discussiëren, onderhandelen, betrekken, enthousiasmeren, grenzen stellen, begroten, herbegroten, heronderhandelen, geruststellen, erkennen en besluiten na overeenstemming en een acceptabele consensus een rol. Naast de normale kosten voor het realiseren van een kunstwerk wordt een dagdeeltarief voor overleg en organisatie gerekend. Door de ruime ervaring in het werken met leerlingen (basisonderwijs, middelbaar onderwijs en hoger onderwijs) is er veel sociale expertise in huis.  

00-31(0)6-21 44 21 86
beeldhouwer@jeroenspijker.nl

 

Atelier Jeroen Spijker (Beeldhouwer Spijker) werkt met het principe van Letter of Interest en Letter of Intent, dit treed automatisch in werking bij samenwerking; zie voorwaarden.

 

Comments are closed.