Kunstenaar voor de klas

DutchEnglishFrenchGerman

Kunstenaar voor de klas: Ook digitaal onderwijs op afstand!

Deze informatie is  bestemd voor directies van basisscholen in Zuid-Holland

Invalpool Kunstenaar voor de Klas – Zuid-Holland ( IKK-ZH)

Momenteel is het mogelijk onderwijs op afstand te krijgen. Via Zoom en videobellen kan hoogwaardig creatief onderwijs worden geboden. Stem met ons uw wensen af. Bel: 06 21442186

[Beeldhouwer Jeroen Spijker is beschikbaar als invaldocent. Hij verzorgt dagdelen met artistieke activiteiten zoals boetseren, stripverhaal tekenen, schilderen, tekenen, 3D- illusie tekenen of het begeleiden van een museum bezoek.]

Het ministerie van Onderwijs ziet in het plaatsen van kunstenaars voor de klas een oplossing voor het tekort aan basisschooldocenten en invalkrachten. 

Als kunstenaars die leerlingen in de basisschoolleeftijd al langere tijd lesgeven weten wij dat het een zinvolle en mooie invulling van een (verloren) dagdeel is. Ook weten wij uit ervaring dat inhoudelijk onderwijs, indien er sprake is van goede overdracht van kennis en kunde, dit een grote meerwaarde biedt. Onderwijs dat gepaard gaat met structuur, orde en overzicht is de basis. Dit is voor ons van cruciaal belang voor zowel leerlingen als kunstdocenten. Dus niet alleen kunstenaar in de klas maar vooral kunstenaar voor de klas.

Voor ons betekent dit maximaal 15 leerlingen per kunstdocent per dagdeel van 3 uur (of twee aaneensluitende groepen 1,5 uur per groep van 15 leerlingen). 

Wij kunnen verschillende kunstdisciplines bieden. Denk aan boetseren, tekenen, stripverhaal maken, perspectief tekenen en schilderen. Gedichten schrijven, verhalen schrijven, wajangpoppen maken en een theaterstuk hiervoor schrijven en uitvoeren is ook mogelijk.

Wij gaan graag met u in gesprek om tot afstemming te komen, toegespitst op het profiel van uw school.

Kosten: Wij rekenen per dagdeel van 3 aaneensluitende uren een bedrag van €225,– kosten materialen/voorrijkosten in overleg. In Zuid-Holland tot 25 km in een straal rond Leiden.

U kunt contact opnemen onder nummer 06 21442186. De docenten hebben een V.O.G. en ruime les-ervaring.

Comments are closed.