Creatieve vakanties buitenland

DutchEnglishFrenchGerman

Creatieve vakanties buitenland: Kroatië 

Creatieve Vakantie Kroatië  Zomervakantie 2024 van maandag 26 augustus tot en met vrijdag 30 augustus 2024. Boetseren, beeldhouwen, schilderen en tekenen.

Betaalbaar!

Kosten
€ 757,50 per persoon voor de cursus en camping,
€ 770,- per persoon voor deelnemers die een (gedeelde) kamer nodig hebben.
€ 920,- voor de cursus en verblijf in de pipowagen of vintage camper.
Inclusief: Cursusgeld, dagelijks ontbijt, theepauzes, lunch en diner.
Extra drankjes en je materialen zijn niet inbegrepen. Neem je eigen materialen en gereedschap mee. Eerder aankomen en/of langer blijven is mogelijk als betalende gast. Extra gezinsleden kunnen mee kamperen voor € 7,50 p.p.p.d. Extra gezinsleden kunnen bij ons dineren voor € 15,- p.p.p.d.

Voor meer informatie over de locatie: barbara@bogatasuma.eu

Costs
€ 757,50 per person for the course and camping,
€ 770,- per person for participants who need a (shared) room
€ 920,- for the course and staying in the gypsy wagon or vintage camper.
Inclusive:
Course fee, daily breakfast, tea breaks, lunch and dinner
Extra drinks and your materials are not included. Bring your own materials and tools.
Arriving earlier and/or staying longer is possible as a paying guest.
Extra family members can camp with you for € 7,50 p.p.p.d.
Extra family members can have dinner with us for € 15,- p.p.p.d.
 
For more information concerning the location: barbara@bogatasuma.eu
 
De andere kosten zijn af te stemmen met Peter Scheltus van Bogata Suma.

Er is les op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Woensdag is een vrije dag. Er is dus 4 dagen les

Alle maaltijden zijn vegetarisch. Meestal zal er sprake zijn van een menu voor de groep (je eet dan met de pot mee). We serveren vegetarisch gecombineerd met meditterraan vlees of visrijke gerechten. Vegan maaltijden worden niet geserveerd.
 

Boetseren, beeldhouwen en schilderen op Landgoed Bogata Suma

1 week

Het programma bestaat in de zomer uit 1 week. Je kunt je per week aanmelden.
 
Week 1) De lessen vinden plaats in week 34 van maandag 26 augustus tot en met vrijdag 30 augustus. 
 
Op een prachtig landgoed, Bogata Suma, met natuurcamping, gelegen in de oude bosrijke heuvels  waar ooit de Neanderthalers woonden kan je deze zomer boetseren, beeldhouwen, schilderen en tekenen.
Beeldhouwer, kunstdocent en kunsthistoricus Jeroen Spijker verzorgt de lessen. Hij is meer dan 20 jaar actief als kunstdocent. In zijn eigen werk staat de mens centraal. Hij zoekt naar menselijke verbinding. Zijn beelden lijken te  communiceren door houding, uitstraling, karakter
of innerlijke contemplatie. Hij maakte het kleinste kunstwerk ter wereld dat in Museum de Lakenhal werd gepresenteerd in de zaal met de schilderijen van Rembrandt in de zomer van 2022. Zijn kunstwerken waren in de loop van de jaren te zien tijdens 10 museale exposities.
 
Individueel gerichte lessen door Jeroen Spijker
 
De lessen van Jeroen Spijker zijn individueel gericht. Samen werken wij aan een individueel plan van aanpak; of je nu figuratief, abstract of intuïtief wilt werken. Het (leren) kijken staat centraal. De technische en artistieke ontwikkeling gaat hand in hand. Wij werken binnen een ontspannen en plezierige werksfeer! Beeldhouwen in steen: Je kan in albast of seleniet werken. Boetseren in klei is ook een mogelijkheid.
 
Tijdens de Creatieve vakantie Kroatië kan je ook schilderen ( olieverf, acryl of aquarel). Jeroen Spijker heeft ook ruime ervaring in het geven van schilderles. De lessen zijn individueel gericht en daarmee geschikt voor zowel beginners als (ver)gevorderden.  
 
 
Programma
 
Per week is het programma als volgt.
 
Maandag:  Aankomst, bijeenkomen en kennismaken op maandagmorgen om 10.00 uur op landgoed Bogata Suma. Om 11.00 uur start de cursus tot 13.00 uur. Daarna een pauze. In de middag is er ook twee uur les. Daarna vrij. Gezamenlijke maaltijd om 18.00 uur. Na de maaltijd vrij.
 
Dinsdag:  gezamenlijk ontbijt om 9.15 uur. Start lessen om 10.00 uur tot 12.00 uur. Daarna gezamenlijke lunch. In de middag is er ook nog twee uur les. Daarna gezamenlijke maaltijd om 18.00 uur. Na de maaltijd vrij.
 
Woensdag: dit is een vrije dag waarop je op eigen gelegenheid het gebied kunt verkennen. Er is een ontbijt van 9.15 uur tot 10.00 uur. De lunch en het diner zijn op eigen gelegenheid.
 
Donderdag: gezamenlijk ontbijt om 9.15 uur. Start lessen om 10.00 uur tot 12.00 uur. Daarna gezamenlijke lunch. In de middag ook nog twee uur les. Daarna gezamenlijke maaltijd om 18.00 uur. Na de maaltijd vrij.
 
Vrijdag: gezamenlijk ontbijt om 9.15 uur. Start lessen om 10.00 uur tot 12.00 uur. Daarna gezamenlijke lunch en les. Daarna bespreking werkstukken. Afsluiting om 15.00 uur (einde programma). Daarna vrij. Eventueel diner op eigen gelegenheid, eventueel logies op eigen gelegenheid.
 
Wat neem je mee?
 
Je neemt je eigen schilder-, boetseer-, beeldhouwspullen mee. Je zoekt bijvoorbeeld van te voren een steen uit bij de Hazelaar in Soest (ter grootte van een of twee schoenendozen per week). Je kan daar ook een basisset met steenbeitels via de website aanschaffen. Als je wilt boetseren neem je een of meer broden klei mee. Je kan klei en schilder benodigdheden eventueel ook aanschaffen in Kroatië bij een gespecialiseerde winkel. Als je een draaibare schijf hebt om te boetseren kan je die ook meenemen. Dit geldt ook voor (tafel)ezels en (inklapbare)beeldhouw- en boetseerbokken.
Mocht het lastig zijn zelf spullen mee te nemen of lokaal aan te schaffen dan kan je vragen of Peter of Barbara Scheltus vooraf lokaal het een en ander kunnen kopen voor je.
 
Wij hebben tafels om aan te schilderen of te boetseren. Om het eenvoudig te houden kan je ook volstaan met een goed aquarelblok, aquarelpotloden, penselen of aquarelverf.
Aangezien iedereen wat anders doet en het niet goed in te schatten is wat iedereen nodig heeft en de kosten voor de materialen nogal ver uiteen kunnen lopen, is dit uit ervaring de beste oplossing. 
 
 
Extra drankjes en de eigen materialen zijn niet inclusief. Deze materialen en benodigdheden neem je zelf mee. (eventueel kan Barbara of Peter Scheltus lokaal iets van te voren aanschaffen).
Eerder komen of langer blijven kan als een betalende gast. Extra familieleden kunnen ook kamperen.
 
Doorgang:
 
Bij voldoende aanmeldingen kan een cursusweek doorgang vinden. Reiskosten: de cursusweken zijn exclusief reiskosten.  
Disclaimer: De organisatoren zijn op geen enkele manier aansprakelijk voor letsel, vermissing, beschadiging of diefstal. zie ook algemene voorwaarden op deze website. Door de Corona-maatregelen in de diverse landen tussen Nederland en Kroatië is het mogelijk dat deze geen doorgang kan vinden. Ook oorlog en oorlogsdreiging in Europa en daarbuiten kunnen een reden zijn waardoor het niet door kan gaan. Om veiligheidsredenen/ reisgerelateerde redenen maakt Jeroen Spijker een eigen afweging om het plaats te laten vinden, er is geen aansprakelijkheid op het vlak van eventueel gemaakte kosten door de deelnemers ( materialen, reis- en verblijfskosten). 
 
Aanmelden:  Aanmelden kan via aanmeldformulier op deze pagina of via de website van Bogata Suma. Aanmelding op volgorde van binnenkomst.     
 
Wij hopen jullie te mogen ontvangen op deze prachtig locatie. Een plek van creativiteit, kunst, rust, ontspanning en natuur! 

Te gast op Bogata Suma

Het adres van Bogata Suma is Zivkovic Kosa 11, 47220 Vojnic, Croatia

Bogata Suma is een landgoed waar Peter en Barbara Scheltus en de kinderen Nol en Fleur al 12 jaar wonen en werken. Ze werken aan de ontwikkeling van een zelfvoorzienende boerderij met permacultuur als ondergrond. Ze leren leven met de seizoenen. Dat is belangrijk als je je huis in de winter warm wilt hebben. Of je wilt gezond voedsel op tafel. Er komen vrijwilligers van over de hele wereld leren hoe met permacultuur te werken en te leren.

Hoe leer je leven met de ons omringende natuur? Hoe leer je leven met je eigen natuur? Het eerste is in verband met permacultuur en de 12 jaar ervaring de context die ze hier bieden in de vorm van workshops en vrijwilligers perioden. Jaarlijks begeleiden ze ook enkele studenten die een studieopdracht doen in het kader van natuurbeheer, management of permacultuur.

Het leven in de natuur met de eigen natuur levert tal van observaties en inzichten op. Omdat Peter dieper geinteresseerd is geraakt in het creatieve proces achter het ambachtelijke werk dat ze doen, is hij dat gaan onderzoeken. Hij was smid en is nu de designer van de gebruiksruimten en het terrein. Dat natuurlijk samen met het gezin. Peter doet niet wat het gezin niet ook leuk vindt. Alles wordt eerst aan de familie getoetst. Zo leren de kinderen ook dat hun stem van waarde is.

—————————————————————————————————–

Academieweek Spa

Als alternatief voor de Kroatie week.

In 2025 organiseren wij in de week van maandag 29 april tot en met vrijdag 3 mei een artistieke workshop week. Locatie: Kasteel Chatoiment in Spa (Belgie).

De prijs wordt nog vastgesteld. Bij serieuze interesse neem contact op dan baseren wij op het aantal mogelijke deelnemers een prijs.

Tijdens deze Spa Workshop Week voor beginners en gevorderden kun je schilderen, boetseren en beeldhouwen in albast. De begeleiding is in principe door beeldend kunstenaar Jeroen Spijker.

Wij hebben tafelezels, boetseerbokken en beeldhouwbokken. Als het mooi weer is werken wij zoveel mogelijk buiten en anders binnen.

De materialen moet je zelf mee brengen. Vervoer op eigen gelegenheid en wellicht gezamenlijk in overleg.

Schema:

Maandagmorgen 12.00 uur aankomst daarna gezamenlijke lunch en 2 werkuren.
Dinsdagmorgen 2 werkuren en dinsdagmiddag 2 werkuren
Woensdag vrij, op eigen gelegenheid is er ruimte om uitstapjes te maken
Donderdagmorgen 2 werkuren en donderdagmiddag 2 werkuren
Vrijdagmorgen 2 werkuren, dan lunch en vertrek

(van dit schema kan in goed overleg afgeweken worden)

Als uitgangspunt zal het ontbijt, de lunch en het diner door de deelnemers zelf klaar gemaakt worden. Hierdoor kunnen we de kosten in de hand houden. Wij maken een kokkerel schema. Er is een grote keuken in het souterrain beschikbaar. Dus laat uw kookkunsten zien!

Kosten: Voor het verblijf en de begeleiding betaalt u voor de Spa Workshop Week ( bedrag nog niet bekend) en onder voorbehoud! Voor partners die niet deelnemen aan het artistieke programma gelden andere tarieven. Informeer naar de mogelijkheden.

Inbegrepen zijn verblijf in Kasteel Chatoiment, zelf te bereiden maaltijden, boetseer- / beeldhouwbokken en ezels. Exclusief kunstenaarsmaterialen en vervoer. Toelating op volgorde van aanmelding. De Spa Workshop Week vindt alleen doorgang bij voldoende aanmeldingen. Bij aanmelding verplicht u zich tot betaling bij doorgang Spa Workshop. Na definitieve beslissing van doorgang vindt betaling plaats uiterlijk twee weken voor aanvang workshop. Restitutie van gelden is niet mogelijk.

Spa is prachtig gelegen in de Ardennen. Een mooi wandelgebied met talloze andere mogelijkheden om in de vrije uren veel te zien en te beleven.

Meld je aan via het aanmeldingsformulier voor kunstcursussen o.v.v. Spa Workshop Week, helemaal onder aan deze pagina.

 

 


Informatie over docent Jeroen Spijker:

Jeroen Spijker is beeldend kunstenaar en heeft ruime ervaring in het doceren van beeldende kunstvakken zoals beeldhouwen, boetseren, schilderen en tekenen.  Hij studeerde af in de kunstgeschiedenis aan de Universiteit Leiden. Hij volgde onderwijs bij beeldhouwer en kunstschilder Beatus Nijs in Hilversum waar hij het beeldhouwvak leerde. Jeroen Spijker doceerde aan Het Amsterdams Lyceum, Het Bonaventura College, Ars Aemula Naturae, K&O, BplusC, de Kameleon, Aquarel in Wassenaar en andere gerenommeerde instellingen. Als kunstdocent geeft hij les op diverse basisscholen in de regio Leiden en Den Haag zoals de Europese School. Momenteel is hij verbonden aan het Amerikaanse Webster University als docent beeldhouwkunst.

Jeroen Spijker kreeg samen met de andere docenten beeldhouwen, boetseren en ceramiek de nominatie voor de Cultuurprijs Voorschoten voor groepen in 2009. Hij is tevens jurylid van de Interlyceale.

Citaat cursist beeldhouwen en boetseren (2016): ‘Ik wilde alleen maar even laten weten dat je goed les geeft. Ik ben er blij mee’

Ben je van plan om te leren beeldhouwen of boetseren en kom je uit Leiden, Wassenaar, Voorschoten, Voorburg, Oegstgeest, Rijnsburg, Voorhout, Lisse, Zoeterwoude of Den Haag dan kun je je hier aanmelden voor de cursussen van de Jeroen Spijker Academie. Een parkeerplek is naast het atelier beschikbaar.

De lessen van Jeroen Spijker zijn individueel gericht. Samen werken wij aan een individueel plan van aanpak; of je nu figuratief, abstract of intuïtief wilt werken. Het (leren) kijken staat centraal. De technische en artistieke ontwikkeling gaat hand in hand. Wij werken binnen een ontspannen en plezierige werksfeer.

Voorwaarden: zie kopje algemene voorwaarden onder aan de website.

 

U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier

Comments are closed.