Zomeracademie Leidse Hout, Cursus boetseren en cursus beeldhouwen, kindercursussen, art courses en workshops

 

Volwassenen

Actueel 

Creatief atelier(Kinderatelier) De Meerpaal Leiden start dinsdagmiddag  17 mei 2022 (er is nog ruimte)

Start reguliere cursus boetseren en beeldhouwen dinsdagavond 12 april (er is nog ruimte).

Aanmelden voor de Zomeracademie is nu mogelijk

Leiden Expat artcourses in English, German, French and Dutch (see all courses and blue click button)   

Groepsuitje? Bedrijfsuitje? Het is mogelijk een digitale of fysieke workshop boetseren te volgen! Speciaal programma voor dames en heren. Grote groepen mogelijk. In Leiden of op uw eigen locatie.

————————– 

Jeroen Spijker is professioneel beeldhouwer en kunsthistoricus. Hij geeft cursussen, kinderkunstcursussen en beeldhouwworkshops voor beginners en (ver)gevorderde amateurs. Het is mogelijk te leren beeldhouwen in albast en marmer. Hij geeft ook teken- en schilderles. Meer dan 20 jaar leservaring in beeldende vakkken. 

Boetseren (modelleren) leer je in klei en was. In Leiden organiseert Jeroen Spijker jaarlijks de Zomeracademie Leidse Hout, de Herfstacademie en de Winteracademie Jeroen Spijker; voor beginners en (ver)gevorderden. Daarnaast geeft hij teken- en schilderles in diverse technieken. Hij leidt op individuele basis op om toegelaten te worden aan de Nederlandse kunstacademies. Hij is/was verbonden aan het Amerikaanse Webster University als docent beeldhouwkunst. Daarnaast verzorgt hij cursussen voor Universiteit Leiden en Hogeschool Leiden.

1) Zomeracademie Leidse Hout/ Kinder- en Juniorzomeracademie Leidse Hout/Herftacademie/Winteracademie
2) Jeroen Spijker Academy Online: Art Courses by Zoom and videocalling
3)  Cursus beeldhouwen en boetseren, Kinderatelier, Kindercursussen Creatief Atelier 
4) Invalpool Kunstenaar voor de Klas – Zuid-Holland ( IKK-ZH) ook via Zoom en video bellen
5) Artcruises; dagworkshop op de Kagerplassen
6) Workshop boetseren voor groepen (Speciaal ontwikkeld) op afspraak in Leiden of op locatie
7) Boetseer-, beeldhouw- en schildervakantie Kroatie en Spa
8) Speciale workshopweek   Leiden/Oegstgeest

 

Formulier om u aan te melden voor cursus of zomeracademie       

 

<id=”zomeracademie”>

 

1)Academie activiteiten

Zomeracademie Leidse Hout  2022 (vanaf €172,50).
Juni, juli en augustus

Citaat cursist zomeracademie: ‘Graag wil ik je bedanken voor de fantastische cursusweek in de Leidse Hout. De Zomeracademieweek is een prachtig initiatief, waarbij leren, inspireren,  nieuwe inzichten en contacten hand in hand gaan. Jouw prettige manier van lesgeven/coachen maakte de week tot een succes. Af en toe wat aanwijzingen en veel aanmoediging, waarbij de cursist toch vrijgelaten wordt om de eigen inzichten te volgen, zorgen voor een ontspannen  sfeer. Ook het buiten zijn op die geweldige plek draagt daartoe bij! 
Nogmaals dank en tot een volgende keer!
Met hartelijke groet,
Marianne’

Dagprogramma Zomeracademie Leidse Hout 2022

Zomerweekprogramma: elke morgen les van 10.00 uur tot 12.30 uur. Academieweek voor Euro 172,50 incl. BTW (per cursuseenheid van een week van 5 aaneengesloten lessen). U kunt zelf kiezen of u wilt beeldhouwen, boetseren, tekenen of schilderen. In een week maken deelnemers meestal twee beeldjes in klei of een of twee (klein formaat) schilderijen of een beeld in albast (klein). Na twee of drie ochtenden kan voor een ander materiaal of een andere techniek worden gekozen. Toegang tot de academieweek vanaf 18 jaar of vanaf 14 jaar indien samen ingeschreven en onder begeleiding van een volwassene.  Op deze pagina vindt u ook informatie over het avondprogramma en het junior programma en het kinderprogramma. Er is ook aanvullende informatie over de Zomeracademie. Aanmelden? Ga helemaal naar beneden op deze pagina, daar is een aanmeldformulier

Zomeracademie Leidse Hout wekenschema (dagprogramma) volwassenen

Juni

week 22, start 30 mei: Volwassenen; boetseren, beeldhouwen, tekenen en schilderen

week 23, start 6 juni: Volwassenen; boetseren, beeldhouwen, tekenen en schilderen

week 24, start 13 juni: Volwassenen; boetseren, beeldhouwen, tekenene en schilderen

week 25, start 27 juni: Volwassenen; boetseren, beeldhouwen, tekenen en schilderen

Juli

week 26 start 27 juni: Volwassenen; boetseren, beeldhouwen, tekenen en schilderen

week 27 start 4 juli: Volwassenen; boetseren, beeldhouwen, tekenen en schilderen

week 28 start 11  juli: Volwassenen; boetseren, beeldhouwen, tekenen en schilderen

week 29 start 18 juli: Volwassenen; boetseren, beeldhouwen, tekenen en schilderen 

week 30 start 25 juli: Volwassenen; boetseren, beeldhouwen, tekenen en schilderen Dit is een speciale week. De workshopweek staat open voor beginners en (ver)gevorderden. De workshop is voor volwassenen. De workshop is excl. gezamenlijke lunch en drankjes in theehuis de Leidse Hout. Tijd: les van maandag tot en met vrijdag van 11.00 tot 13.00 uur, gezamenlijke lunch van 13.00 uur tot 14.00 uur, les van 14.00 uur tot 16.00 uur. Prijs voor de workshopweek: Euro 385,– incl. BTW . 

Augustus

week 31 start 1 augustus: Volwassenen; boetseren, beeldhouwen, tekenen en schilderen 

week 32 start 8 augustus: Dit is een speciale week. De workshopweek staat open voor beginners en (ver)gevorderden. De workshop is voor volwassenen. De workshop is excl. gezamenlijke lunch en drankjes in theehuis de Leidse Hout. Tijd: les van maandag tot en met vrijdag van 11.00 tot 13.00 uur, gezamenlijke lunch van 13.00 uur tot 14.00 uur, les van 14.00 uur tot 16.00 uur. Prijs voor de workshopweek: Euro 385,– incl. BTW . 

week 33 start 15 augustus; Volwassenen; boetseren, beeldhouwen, tekenen en schilderen 

week 34 start 22 augustus: Volwassenen; boetseren, beeldhouwen, tekenen en schilderen 

week 35 start 29 augustus: Volwassenen; boetseren, beeldhouwen, tekenen en schilderen. Dit is een speciale week voor volwassenen.  De workshop is excl. gezamenlijke lunch en drankjes in Theehuis de Leidse Hout. Tijd: les van maandag tot en met vrijdag van 11.00 tot 13.00 uur, gezamenlijke lunch van 13.00 uur tot 14.00 uur, les van 14.00 uur tot 16.00 uur. Prijs voor de workshopweek: Euro 385,– incl. BTW . 

Heeft u zelf een groep van minimaal 4 personen, dan bestaat de mogelijkheid dat ik een speciaal programma voor u ontwikkel! Bel: 06 21442186

Locatie: rond theehuis De Leidsehout, Houtlaan 100 te Leiden. In de omgeving is ruimte om te parkeren, de eerste twee uur is het parkeertarief zeer laag.

U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier (zie bovenaan). U kunt ook meerdere voorkeursweken aangeven.

Avondcursusweekprogramma Leidse Hout 2022

Nieuw! Avondcursus per week.  Start: Week 25 (20 tot en met 24 juni) elke avond les tussen 19.15 uur en 21.15 uur ( of tot zonsondergang indien dat eerder is) in de Leidse Hout. Daarna alle weken juni en juli. Dit programma is speciaal ontwikkeld voor mensen die overdag werken maar in de zomeravonden graag artistiek actief zijn. Voor volwassenen, beginners en gevorderden. Je kunt beeldhouwen, boetseren, schilderen en tekenen. Kosten €192,50 per week

I Avondprogramma week 25 (20 tot en met 24 juni)

2 Avondprogramma week 26 (27 juni tot en met 1 juli)

3 Avondprogramma week 27( 4 tot en met 8 juli)

4 Avondprogramma week 28 (11 tot en met 15 juli)

5 Avondprogramma week 29 (18 tot en met 22 juli)

6 Avondprogramma week 30 (25 tot en met 29 juli)

Kinderzomervakantieacademie Leidse Hout

In de middagen is het mogelijk voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar van 13.30 tot 15.00 uur ook elke week in de maand juli een cursusweek te volgen, uitgezonderd week 32 (rekening houdend met het volwassenen programma van week 32 , dit geldt ook voor de Junior Zomeracademie Leidse Hout)

Voor kinderen kost een zomeracademie week van 5 middaglessen €215,50. Materialen aanwezig. Wij werken met 4 ogenbeleid. Dit betekent dat er telkens een ouder/verzorger/ grootouder of oppas bij aanwezig is. Dit bij toerbeurt op basis van alfabetische volgorde van de voornaam en eventueel de achternaam van het kind. Wij gaan beeldjes maken in klei, schilderen en tekenen. Ook 3D- illusietekenen.

Junior Zomeracademie Leidse Hout

In de dezelfde weken als voor de volwassenen is er Junior Zomeracademie Leidse Hout. De Junior Zomeracademie Leidse Hout is er voor jongeren tussen de 13 en 21 jaar. De lessen vinden plaats tussen 15.30 uur en 17.00 uur. De kosten voor de Junioren zijn €215,50 per week ( 5 aaneengesloten lessen incl. materialen). Voor de junioren geldt ook het vier ogenbeleid met een rooster voor begeleidende ouders indien jonger dan 18 jaar)

Aanmelden? Ga helemaal naar beneden op deze pagina, daar is een aanmeldformulier

Informatie Zomeracademie Leidse Hout

In de zomermaanden juni, juli en augustus bestaat de mogelijkheid deel te nemen aan de artistieke Zomeracademie Leidse Hout in de Leidse Hout. De academie organiseert elke week een workshopweek.
In de nabijheid van het theehuis van De Leidse Hout zijn een aantal plekken waar wij als groep kunnen werken.

Door de aanwezigheid van het hertenkamp met reeën, kalkoenen en andere dieren die tot artistieke studie kunnen dienen hebben wij ook levende have als onderwerp. Wij kunnen schilderen, tekenen, boetseren en zelfs beeldhouwen in albast.

Ieder zoekt zijn of haar eigen plekje in elkaars nabijheid om naar de natuur of de omgeving te werken. Wil je liever een ander onderwerp, print dan meerdere afbeeldingen vanuit verschillende hoeken als voorbeeld uit. Jeroen Spijker verzorgt de artistieke begeleiding en geeft advies of helpt je (verder) op gang. Het is mogelijk om in fasen naar abstractie te werken of meer figuratief gericht te zijn. Intuïtief werken kan ook. De begeleiding is individueel gericht en naar behoefte, dus geef aan hoe u er zelf instaat tijdens de eerste les.

Een prettige en gezellige werksfeer gaan hand in hand met het streven naar goede resultaten. Door de ruime les-ervaring van Jeroen Spijker is het mogelijk om begeleiding te krijgen in diverse technieken (olieverf, acryl, aquarel, tekenen, boetseren en beeldhouwen).

Deelname aan de Zomeracademie Leidse Hout staat open voor amateurs; beginners en gevorderden. Voor de een zal het een eerste kennismaking zijn met bijvoorbeeld boetseren, voor de ander is het een manier om binnen een georganiseerde activiteit een moment te hebben om met gelijk gestemden artistiek aan het werk te zijn in de buitenlucht.

Materialen: neem de materialen en spullen mee die u denkt nodig te hebben. Voor de aankoop van boetseermaterialen (witte klei, houtjes en schildersmaterialen verwijs ik naar Terpentijn op de Nieuwe Rijn te Leiden, LTC Leiden BV, zie www.ltcleiden.nl en de Hazelaar in Soest om beitels te bestellen via de website. Bij de De Beeldhouwwinkel in Den Haag kunt u albast uitzoeken). In overleg kunnen wij zorg dragen voor enkele boetseerbokken, beeldhouwbokken of tafelezels. Door samenwerking met het theehuis kan ook bij minder weer worden gewerkt.

In het theehuis Leidse hout kunnen op eigen kosten consumpties worden genuttigd. Na afloop is er de mogelijkheid om op eigen gelegenheid in het theehuis te lunchen.

Mocht het RIVM, de regering of de individuele beslissing van de docent leiden tot het niet fysiek doorgaan dan zal de Zomeracademie bij instemming in digitale vorm worden gegeven. Het is een combinatie van Zoom en video bellen. Hiermee zijn zeer goede resultaten geboekt. Opvallend is het onafgeleid en geconcentreerd werken. Door 20 jaar les-ervaring worden de leerlingen efficiënt en individueel goed begeleid.

Aanmelden via inschrijfformulier, zie boven aan de pagina of ga helemaal naar beneden op deze pagina.

English

(English)

Summeracademy Leidse Hout 2022

Dayprogram summeracademy:

During the summer, in June, July and August it is possible to follow an artcourse from 10.00 to 12.30. In the surroundings of ‘Theehuis De Leidse Hout’, we will work as a group. You will find a schedual above with the possibilities. The animals that are kept at De Leidsehout are possible subjects for our classes. It is possible to paint, draw, model in clay and even to sculpt in Alabaster. If you are an expath or visitor of the Netherlands it is a good way to enlarge your artistic skills surrounded by a lake, a fountain, woods and a historical Tea-house. Jeroen Spijker, Artist and Arthistorian (who worked as an adjunct- faculty professor for the American Webster University, Het Amsterdams Lyceum, the Bonaventura College, as a course teacher at University Leiden, Hogeschool Leiden and several primary schools (International School) and adult artclubs) speaks English, French, German and Dutch. He helps you out if you get stuck in the artistic, conceptual or technical process. You can work figurative as well as abstract. The teaching is individually orientated. A good working climate and fun as well as good results are our aim.

Location: Theehuis De Leidsehout, Houtlaan 100 Leiden.

You can participate by clicking  at the formular, name the week number you want to join the Summeracademy. You get an answer if enough people have joined the club to start the course.

Herfstacademie 2022

17  tot en met 21 oktober

De Herfstacademieweek is er voor beginners- en (ver)gevorderden. Voor volwassenen en jeugdigen vanaf 16 jaar. 

Je kan alles wat ook mogelijk is tijdens de Zomeracademie. De Herfstacademie bestaat uit een dagprogramma. Van 10.00 – 16.00 uur  is er les . Tussen 12.30 uur en 13.30 uur is er pauze. De drankjes en lunch zijn voor eigen rekening evenals de materialen. Geef van tevoren aan of je een bok voor beeldhouwen of boetseren nodig hebt. Je kan ook schilderen en tekenen. De kosten zijn: €415,00 euro incl. btw per persoon voor 5 dagen les (zie aanmeldformulier boven of onderaan deze pagina). 

Winteracademie 2022 

De Winteracademie(A) (2022) duurt vier dagen tussen kerst en nieuw jaar 2022, van dinsdag 27 december tot en met vrijdag 30 december. Tussen 10.00 uur en 12.00 uur en 12.30 uur en 14.30 uur wordt dagelijks les gegeven.

De Winteracademie (B) ( 2022) duurt vier dagen van maandag 19  tot en met donderdag 22 december ( programma en kosten het zelfde als Winteracademie (A)

Tussentijds is er een eenvoudige lunch op de eigen plek ( zelf meenemen: broodjes en drankjes) in het atelier. Deelname aan deze Winteracademie kost € 298,50 per persoon incl. BTW 21%. Voor de materialen dient u zelf zorg te dragen (kunstenaarsbenodigdhedenwinkel Terpentijn). Tafels, bokken en houtjes zijn aanwezig. Zie ook voorwaarden. Parkeren op de Haagweg direct naast het atelier (begane grond). Aanmelden kan via het formulier onder aan de pagina.

—————————————

You will find the formular at the bottom of this page, you can scroll to it.

 

2) Jeroen Spijker Academy online:
boetseren, beeldhouwen, schilderen, tekenen

We cannot display this gallery

<=”” p=””>

Quote mother of 8 years old Julia (Corona lockdown period):” I’d like to thank you for the classes that you organized these last weeks. Julia has enjoyed them a lot. Thank you for all your support these weeks.”

Whatsapp privé beeldende kunst onderwijs

Je kan je nu aanmelden voor een privé cursus boetseren in klei of was. Je kan ook hakken in steen, tekenen of schilderen en het combineren. Je kan je aanmelden voor 5 aaneensluitende lessen. De lessen duren 20 minuten. Wij spreken een vast tijdstip af dat wij bellen. Hoe werkt het? Thuis heb je een of meer werkstukken waar je aan werkt. Gewoon op een plank op de tafel of als je een boetseerbok hebt dan kan je daar ook op werken. Wij bellen elkaar en dan film je (videobellen) je eigen werkstuk (ook stenen beelden, tekeningen of schilderijen). Ik kan je op basis daarvan aanwijzingen geven. Hierdoor wordt je beeldje of schilderij of tekening steeds beter en leer je hoe je dingen aanpakt. Hoeveel kost het? Voor kinderen kost de cursus van 5 lessen (van 20 minuten per les) € 110,00 .Voor volwassenen kost de cursus van 5 lessen (van 20 minuten per les) €127,50 incl. 21% btw.

English: whatsapp art course

Whatsapp private sculpture Modelling Course. (also other techniques like sculpting in stone, painting or drawing is possible.) What are the costs: For children is the price for a course of 5 lessons ( 20 minutes par lesson) €110,00. For adults is the price for a coursee of 5 lessons ( 20 minutes par lesson) € 127,50 incl. 21% VAT. 

You can participate by using the formular on this page. We make a weekly appointment at a moment in time.

Digitaal onderwijs op school

Hoogwaardig kunstonderwijs is nu overal beschikbaar middels digitaal onderwijs. Voor scholen overal ter wereld is het mogelijk van deze mogelijkheid gebruik te maken. Wellicht heeft u getalenteerde of zeer gemotiveerde kinderen op uw school die zich verder willen ontwikkelen maar waarvoor het lokale onderwijs aanbod niet toereikend is. Neem dan contact op. Wij zoeken samen naar een werkbare oplossing. Wellicht zit u in het bestuur van een instelling in het buitenland die goed kunstonderwijs zoekt voor haar leerlingen ( Internationale school, ondersteunde scholen via welzijnsorganisaties zoals NOVIB en Foster Parents Plan in Afrika of andere continenten). Jeroen Spijker spreekt Nederlands, Engels, Duits en Frans. 

Hoe meld je je aan: neem contact op via het aanmeldformulier en stel je vraag.

Wij kiezen in overleg een vast uur in de week. Je kan in de tussentijd aan meerdere werkstukken werken. Je kan aangeven voor welke activiteit je je wilt aanmelden: A) Boetseren, B) Beeldhouwen in steen, C) Schilderen D) Tekenen. Een combinatie is ook mogelijk en zelfs aan te raden. Wij stemmen het persoonlijk af, qua tijd, tijdsduur en niveau. Ook de kosten stemmen wij custom made af. Stuur in dat geval een email naar beeldhouwer@jeroenspijker.nl. Onderwijs kan onder andere via whatsapp. Via whatsapp kan de docent goed zien wat je maakt. Je kan makkelijk om je kunstwerk heen filmen. Je bent niet gebonden aan een locatie binnen. Je kan je overal afzonderen om de les te volgen. Je kunt als je elders bent ook meedoen. 

We cannot display this gallery

<=”” p=””>————————————————————————————————

 

3) Jeroen Spijker Academie 2022: Cursussen Boetseren, beeldhouwen en schilderen. Volwassenen en kinderen. 

Jeroen Spijker Academie (algemeen)

Volwassenen:

De Jeroen Spijker Academie verzorgt cursussen beeldhouwen en boetseren in het gebouw Haagweg 4 te Leiden ( Een andere locatie is ook mogelijk). Wij werken met de materialen: albast, marmer, seleniet, klei en was. De lessen zijn gericht op het ontwikkelen van artistieke, conceptuele en technische vaardigheden.

1) Cursus boetseren/beeldhouwen Leiden

A Cursus boetseren/ Cursus beeldhouwen 2022 start op dinsdagavond 17 mei. Het is ook mogelijk om te tekenen of te aquarelleren. De cursus kost € 185,50. In totaal zijn er 6 aaneensluitende lessen per cursus tussen 19.30 uur en 22.00 uur.

Cursus boetseren/ Cursus beeldhouwen 2022 start op dinsdagavond 13 september. Het is ook mogelijk om te tekenen of te aquarelleren. De cursus kost € 289,50. In totaal zijn er 10 aaneensluitende lessen per cursus tussen 19.30 uur en 22.00 uur.

Cursus boetseren/ Cursus beeldhouwen 2022 start op donderdagavond 15 september. Het is ook mogelijk om te tekenen of te aquarelleren. De cursus kost € 289,50. In totaal zijn er 10 aaneensluitende lessen per cursus tussen 19.30 uur en 22.00 uur.

C Den Haag Koorenhuis: Cursus boetseren, schilderen en tekenen 2022 op de maandagavond. Start nog onbekend. In totaal zijn er 10 aaneensluitende lessen tussen 19.30 uur en 21.30 uur. De cursus kost € 289,50. excl. eventuele drankjes.

D Den Haag Koorenhuis: Cursus boetseren, schilderen en tekenen 2022 op de woensdagavonden. Start nog onbekend. In totaal zijn er 10 aaneensluitende lessen tussen 19.30 uur en 21.30 uur. De cursus kost € 289,50. excl. eventuele drankjes.

Alles onder voorbehoud en alleen als het wettelijk is toegestaan en iedereen zich aan de regels houdt. Ook met inachtneming van de wetten, regels en voorwaarden vanuit de overheid en het RIVM die dan (tijdens de lessen) gelden.
 
Digitaal via whatsapp kan je op afstand ook deelnemen, voor de zelfde tarieven, aan alle programma’s. Ook kan het zonder dat fysieke lessen mogelijk zijn, bij voldoende deelnemers, via video bellen ( whatsapp) toch mee te doen, op het zelfde moment, waarbij ik als docent via whatsapp voor de groep beschikbaar ben.
 

De cursus is individueel gericht. In goed overleg kijken wij samen naar wat u graag wilt en proberen dat letterlijk vorm te geven. Deze cursussen zijn zowel geschikt voor beginners als (ver)gevorderden. De cursus wordt gegeven door beeldhouwer en kunsthistoricus Jeroen Spijker. Het cursusbedrag is €289,50 incl. 21% btw en koffie of thee. Wij hebben bokken beschikbaar. Zelf dient u voor materialen en gereedschap zorg te dragen. Mocht u hier vragen over hebben (elders op deze pagina staat meer informatie) dan kunt u bellen: 06 21442186. (Het is mogelijk dat de cursus tijdelijk of helemaal in digitale vorm wordt gegeven. Dit hangt af van RIVM beleid en de persoonlijke afwegingen van Jeroen Spijker.)

2) De cursus Plastisch Vormgeven van 10 lessen, is ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit Leiden en Hogeschool Leiden als LAK cursus. De cursus kost € 289,50 incl 21% BTW. Voor deze cursussen, zie ook de regels en tijden voor de reguliere cursussen, op dinsdagavond of donderdagavond. De LAK-cursussen lopen parallel. Voor studenten en medewerkers van de Universiteit Leiden en de Hogeschool Leiden zijn er speciale tarieven. En zo ga je gelijk naar de inschrijflink als je een student of medewerker van de Universiteit Leiden of Hogeschool Leiden bent: https://hop.leidenuniv.nl/sap/bc/ui5_ui5/sap/yul_tem_appl/index2.html?CourseCatalogID=50122424&sap-language=NL

Alles onder voorbehoud en alleen als het wettelijk is toegestaan en iedereen zich aan de regels houdt. Ook met inachtneming van de wetten, regels en voorwaarden vanuit de overheid en het RIVM die dan (tijdens de lessen) gelden.

Aanmelden: via formulier helemaal onder aan deze pagina.

Sculpting Course Leiden ( modeling clay), also for expats and students from abroad. See the Dutch RIVM rules. Start: Tuesday  the 1st of februari or Thursday the 3 of februari in the evening in 2022, 10 consecutive lessons for €289,50  19.30- 22.00. For information look at this page or call for more information 06 21 44 21 86.  It is possible that the course will take place in a digital form, partly of totaly depending on Dutch RIVM advise and the personal decision of Jeroen Spijker. Jeroen Spijker ( who worked as an adjunct- faculty professor for the American Webster University, Het Amsterdams Lyceum, the Bonaventura College, as a course theacher at University Leiden, Hogeschool Leiden and several primary schools and adult artclubs) speaks English, French, German and Dutch. Kinderen

Creatiefatelier voor kinderen

1) Kinderatelier Haagweg 4 ( cursus boetseren, schilderen en tekenen) Leiden.

In het ontwikkelatelier start op de woensdagmiddagen het Kinderatelier. Start: Woensdag 13 april 2022 van 15.30 uur tot 17.00 uur. Je kunt er werken met klei, schilderen en tekenen. Voor kinderen van 7 t/m 12 jaar.  Kosten: €214,50 incl materialen en limo voor 10 aaneensluitende lessen. Wij volgen de schoolvakanties.

2) Creatief Atelier Woutertje Pieterse School.

Start: nog te bepalen van 15.00 uur tot 16.30 uur. Groep 4 t/m 8. 10 aaneengesloten lessen. Deze cursus kost €145,-

3) Creatief Atelier Lorentzschool.

Start: Dinsdagmiddag, datum onbekend. Les van 15.00 uur tot 16.30 uur. Groep 4 t/m 8. 10 aaneengesloten lessen. Deze cursus kost €145,–.

4) Creatief atelier Houtrustkerk The Hague*

Nieuwe Start (datum onbekend) van 13.00 uur tot 14.30 uur. Kosten: € 214,50 voor 10 aaneengesloten lessen.

5) Creatief atelier De Meerpaal, Broekplein 5 Leiden, van 15.00 uur tot 16.30 uur. Korte cursus van 5 lessen voor €72,50. Start 17 mei 2022,

geen les op 24 mei. Zie aanmeldformulier onder aan de pagina of helemaal bovenaan deze pagina. Ook toegankelijk voor leerlingen van omringende scholen.

 

 

*Location: Houtrustkerk (Beeklaan 535) opposite the European Primary School The Hague (20 meters) * We work in the studio of the church building.  This course is a combination of drawing, 3-D illusion drawing, Comic writing and drawing and sculpture modeling. We work with watercolor pencils. The cours is open for children between 7 and 12 years old. For children from schools in the environment. Location: Houtrustkerk

De cursussen Kinderatelier in Leiden zijn, indien fysiek gegeven, incl. limonade en incl. materialen.  De (groot)ouder/ verzorger/oppas) rouleert bij toerbeurt als aanwezige ( kan gewoon werken op laptop / boek lezen). Bij 10 leerlingen is het 1 keer, bij 5 leerlingen 2 keer. Het gaat op alfabetische volgorde van de voornaam van het kind. Er kan onderling geruild worden.

Lees de voorwaarden: zie kopje ‘Voorwaarden’ onderaan de pagina.

Wij volgen de schoolvakanties en vrije dagen van de school

Programma Kinderatelier:

Wij gaan tekenen, schilderen en boetseren. Met klei maken wij wilde dieren uit verre landen. Egypte, ridders, Afrikaanse maskers, circus en ruimtevaart kunnen onze onderwerpen zijn. Wij kunnen ook een stripverhaal maken of een stilleven. Steeds zal er afwisseling in onderwerp zijn, ook na herhaling van een cursus. Wij gaan ook 3D-illusie tekeningen maken van een interieur zoals een, dierentuinverblijf, museumzaal, restaurantje in Parijs, stationshal, een (mode)winkel/modeshow of een hangar met jachtvliegtuigen. Als je zelf een idee hebt kunnen we dat bespreken. Ook voor kinderen uit groep 7 en 8 is het programma uitdagend, leuk en leerzaam. Ongeveer de helft van de leerlingen in een van de cursussen zat in 2016 in groep 8. Zowel met de interesse van jongens als meisjes wordt rekening gehouden.

English: Your child will learn how to make a good artistic sculpture from clay. Good measurements, a stable construction is important. Your child will develop skills and examine shapes and structures. It is good for brain development. We draw make animals, figures, cars, food and fantasy animals.  We make 3D- illusion drawings and Comics.The program is for boys and girls.

If your child wants to participate, you can fill in the form at the top or bottom of this page.  First come, first served participation. If your child has a cold, do not bring him. 

Algemeen: Binnen de visie van Jeroen Spijker staat persoonlijke artistieke ontwikkeling en individuele begeleiding centraal. Vaktechnische kennisverwerving gaat hand in hand met artistieke ontplooiing. Leren kijken is een belangrijk aspect. Plezier in het schilderen en boetseren uiteraard ook!

Het volgen van kunstvakonderwijs is goed voor het creatieve en ruimtelijk denken. Daarnaast is beheersing van het tekenen, schilderen en boetseren een belangrijke uitdrukkings-/uitingsvaardigheid zoals kunnen spreken, schrijven, dansen en zingen dat ook is. Door de individuele aandacht in relatief kleine groepen verloopt het leerproces optimaal en op het persoonlijk niveau van de leerling. Op middelbare scholen tellen creatieve vakken gelijkwaardig mee, kinderen kunnen hier later ook cijfermatig hun voordeel mee doen. In onze tijd waarin je in toenemende mate zelf websites, folders en presentaties maakt is bewustzijn van kleurgebruik/ vlakindeling en tekenvaardigheid niet onbelangrijk. Artistieke vaardigheden creëren snel een beeld van gedachten en ideeën.

Wij volgen de richtlijnen van het RIVM, de school en de regels van ´Beeldhouwer Spijker´. Kinderen met verkoudheidsklachten kunnen niet toegelaten worden tot de lessen door het risico van verdere verspreiding via andere cursusgroepen. (Mocht de RIVM/ de schoolrichtlijn hier aanleiding voor geven dan kunnen de cursussen digitaal worden voortgezet. In dat geval is een combinatie van Zoom en video bellen een goed alternatief gebleken. Hiermee zijn zeer goede resultaten geboekt. Opvallend is het onafgeleid en geconcentreerd werken. Door 20 jaar les-ervaring worden de leerlingen efficiënt en individueel goed begeleid.) English: We follow the RIVM rules and instructions of the schools and the rules of ‘Beeldhouwer Spijker´. If your child has a cold, he or she is not allowed to join the lesson because of  the risk of infecting other students in other courses. If we can not continue with the fysical lessons, we will continue with digital lessons. It can be a combination  of Zoom and Video Calling. It has proven to be a good alternative for fysical lessons. The results are good. The children are not distracted and work with focus. Because of the 20 years of experience, the children will be quided in a efficient and individual way. 

Ten behoeve van basisschool directies: Jeroen Spijker organiseert Kinderkunstcursussen in de regio Leiden/ Den Haag. Bent u directeur van een basisschool, neem dan vrijblijvend contact op dan zoeken we naar een mogelijkheid om op uw school een creatief atelier te organiseren.

Algemene praktische informatie beeldhouw- en boetseercursussen  en materialen volwassenen.

Locatie: Haagweg 4 Leiden
Ingang: voorkant, rechts naast Restaurant Leidse Lente, Ontwikkelatelier (Begane Grond, zie belbord). Wij volgen in principe de schoolvakanties.

In deze cursus is het mogelijk figuratief, abstract en op gevoel te werken. De lessen zijn op de artistieke, technische en conceptuele ontwikkeling van het individu gericht. Er wordt gestreefd naar een prettige en ontspannen werksfeer waarbij het plezier maar ook het resultaat telt.

U kunt vooraf een steen aanschaffen ter grootte van 2 schoenendozen of kleiner bij De Beeldhouwwinkel te Den Haag of de Hazelaar in Soest. Als u een beginner bent dan adviseer ik om een steen van albast of seleniet te kopen. Deze prachtige, licht doorschijnende, zachte en goed te bewerken steensoorten zijn in verschillende kleuren te verkrijgen. Een binnenstuk is iets duurder maar mist harde kwarts en heeft relatief minder scheuren.  Marmer is relatief hard en is niet aan te raden maar mag wel. Niet meenemen: speksteen of serpentijnsteen; deze stenen gebruiken wij niet i.v.m. de gezondheid. Een beginnersset met een steenhamer (hout of metaal) en drie beitels (tandijzer, puntijzer, en platte beitel) kunt u samen met een paar kleine vijlen (Terpentijn Nieuwe Rijn Leiden) en schuurpapier (Praxis) bestellen via de website van De Hazelaar in Soest. Je kunt een aantal A4 prints meenemen van het onderwerp, bijvoorbeeld een dier, dat je wilt maken. Een ipad ( met google afbeeldingen) is ook een optie. Een mobiele telefoon kan wel maar is in de praktijk lastig doordat je met klei werkt.

Boetseren: Als u wilt boetseren is het aan te raden bij Terpentijn (Nieuwe Rijn Leiden) of LTC ( Waardeiland) bij voorkeur witte boetseerklei aan te schaffen (fijne chamotte). Witte klei (als iedereen die gebruikt) is handig want dan hoeft de docent niet tussendoor de handen te wassen en dit komt ten goede aan de effectieve lestijd. Je kunt een aantal A4 prints meenemen van het onderwerp, bijvoorbeeld een liggend dier dat je als onderwerp kiest. Een ipad (met google afbeeldingen) is ook een optie.

Doorgang bij voldoende aanmeldingen. Toegang tot de lessen na betaling van volledig cursusbedrag . De cursus volgt de inschrijvingsvoorwaarden zoals die voor de boetseercursus gelden zie kopje onderaan de pagina “voorwaarden”.

Webster University Students As a Webster University student it is possible to follow a special Webster University Programm within the Bachelor or Master structure of Webster University Leiden. Get informed by the Webster administration  and call  Jeroen Spijker 0031 (0)6 21442186 for specific information.

Kunstenaar voor de klas: Ook digitaal onderwijs op afstand!

Deze informatie is  bestemd voor directies van basisscholen in Zuid-Holland

Invalpool Kunstenaar voor de Klas – Zuid-Holland ( IKK-ZH)

Momenteel is het mogelijk onderwijs op afstand te krijgen. Via Zoom en videobellen kan hoogwaardig creatief onderwijs worden geboden. Stem met ons uw wensen af. Bel: 06 21442186

[Beeldhouwer Jeroen Spijker is beschikbaar als invaldocent. Hij verzorgt dagdelen met artistieke activiteiten zoals boetseren, stripverhaal tekenen, schilderen, tekenen, 3D- illusie tekenen of het begeleiden van een museum bezoek.]

Het ministerie van Onderwijs ziet in het plaatsen van kunstenaars voor de klas een oplossing voor het tekort aan basisschooldocenten en invalkrachten. 

Als kunstenaars die leerlingen in de basisschoolleeftijd al langere tijd lesgeven weten wij dat het een zinvolle en mooie invulling van een (verloren) dagdeel is. Ook weten wij uit ervaring dat inhoudelijk onderwijs, indien er sprake is van goede overdracht van kennis en kunde, dit een grote meerwaarde biedt. Onderwijs dat gepaard gaat met structuur, orde en overzicht is de basis. Dit is voor ons van cruciaal belang voor zowel leerlingen als kunstdocenten. Dus niet alleen kunstenaar in de klas maar vooral kunstenaar voor de klas.

Voor ons betekent dit maximaal 12 leerlingen per kunstdocent per dagdeel van 3 uur (of twee aaneensluitende groepen 1,5 uur per groep van 12 leerlingen). 

Wij kunnen verschillende kunstdisciplines bieden. Denk aan boetseren, tekenen, stripverhaal maken, perspectief tekenen en schilderen. Gedichten schrijven, verhalen schrijven, wajangpoppen maken en een theaterstuk hiervoor schrijven en uitvoeren is ook mogelijk.

Wij gaan graag met u in gesprek om tot afstemming te komen, toegespitst op het profiel van uw school.

Kosten: Wij rekenen per dagdeel van 3 aaneensluitende uren een bedrag van €225,– incl. materialen en voorrijkosten ( in Zuid-Holland tot 25 km in een straal rond Leiden) per maximaal 12 leerlingen per dagdeel. 

U kunt contact opnemen onder nummer 06 21442186. De docenten hebben een V.O.G. en ruime les-ervaring.

4) Whatsapp privé onderwijs in modelboetseren (zie hierboven). 

 

5) Art Cruises (Varend Atelier)

Jeroen Spijker geeft unieke dag-workshops op het water. Voor docenten van een (basis)school om collectief de kennis en kunde rond het boetseren te vergroten of als een artistiek uitje. Met een boot met kajuit en wc varen we naar een eiland en gaan daar schilderen, boetseren, dichten, een verhaal schrijven, percussiespelen, filosoferen en fotograferen. Docenten zoals Ad Verbrugge, Rik van Boekel, Jaap Montagne, Gijs Donker Harry Otto en Jeroen Spijker verzorgen de workshop. Er is een speciaal programma voor basisschooldocenten; een applicatiecursus boetseren, toepasbaar voor eigen leerlingen. Bel voor de mogelijkheden 06-21442186

Kijk op www.artcruises.nl voor alle informatie en foto’s.

 

6) Workshop Boetseren/workshops in Leiden Haagweg 4

Het is mogelijk een workshop boetseren, tekenen met aquarelpotlood of schilderen te organiseren onder leiding van Jeroen Spijker.

Workshop boetseren met beeldhouwer Jeroen Spijker voor volwassenen ( populaire workshop!) Haagweg 4 in Leiden:

Informeer voor een workshop ter gelegenheid van een bedrijfsuitje of vriendenactiviteit, verjaardag of vrijgezellendag. Wij organiseren een mooie creatieve ochtend, middag of avond met een speciaal onderwerp. U zult versteld staan van de resultaten. De ervaring leert dat iedereen aan de slag gaat en het erg naar z’n zin heeft.  Workshop boetseren voor volwassenen duur 1,5 uur: kosten Euro 34,75 per persoon inclusief materialen, exclusief BTW.

Workshop voor kinderen in Leiden:

De duur van een dergelijke workshop voor kinderen is anderhalf uur en kost 165,– Euro incl. BTW per groep kinderen (op basis van acht personen), inclusief kosten materialen. Betreft het een verjaardagsfeestje of ander gelegenheid dan kunt u taart en dergelijke zelf meenemen.

Workshop arrangement:

Informeer voor een arrangement, denk hierbij aan een bezoek aan de nieuwe Egypte afdeling van het Rijksmuseum van Oudheden of het museum van volkenkunde in Leiden in de ochtend, een boetseer workshop in de middag, een borrel en diner in een middeleeuwse kelder. Dit alles op loopafstand van elkaar!.

Bel en stem het custom made af: 06-21442186.

Lezingen

U kunt contact opnemen indien u lezingen organiseert. Bijvoorbeeld over De Stijl. 

Rondleidingen in Leiden

Mocht u in Leiden een culturele rondleiding willen boeken dan is dat via ons mogelijk. Neem contact op indien u met een groep kennis wilt nemen van de kunst en cultuur in Leiden zoals een hofjes rondleiding, een architectuur rondleiding, een rondleiding langs hedendaagse kunst in de zomermaanden, een rondleiding langs de plekken waar de beroemde kunstenaars van Leiden woonden en werkten of het bezoeken van ateliers van hedendaagse Leidse kunstenaars. Ook is het mogelijk om een dagdeel te tekenen in musea onder begeleiding van een kunstenaar. Mocht u een dag op een eiland op de Kaag willen boetseren, schilderen of dichten is dat ook mogelijk.

 

7) Creatieve vakanties buitenland: Kroatië en Spa

Creatieve Vakantie Kroatië 2022

Betaalbaar!; vanaf €550,– per week (incl, 4 dagen les, 4 dagen ontbijt en lunch, 3 avonden diner en logeren op natuurcamping)

Boetseren, beeldhouwen en schilderen op Landgoed Bogata Suma

Het programma bestaat uit 2 losse weken. Je kunt je per week aanmelden.
 
Week 1) De lessen vinden plaats van maandag 18 juli tot en met vrijdag 22 juli 2022. 
Week 2) De lessen vinden plaats van maandag 25 juli tot en met vrijdag 29 juli 2022. Dit programma is het zelfde als het programma van de eerste week.
 
Op een prachtig landgoed, Bogata Suma, met natuurcamping, gelegen in de oude bosrijke heuvels  waar ooit de Neanderthalers woonden kan je deze zomer boetseren, beeldhouwen, schilderen en tekenen.
Beeldhouwer, kunstdocent en kunsthistoricus Jeroen Spijker verzorgt de lessen en is 20 jaar actief als kunstdocent. In zijn eigen werk staat de mens centraal. Hij zoekt naar menselijke verbinding. Zijn beelden lijken te  communiceren door houding, uitstraling, karakter
of innerlijke contemplatie. 
 
Individueel gerichte lessen door Jeroen Spijker
 
De lessen van Jeroen Spijker zijn individueel gericht. Samen werken wij aan een individueel plan van aanpak; of je nu figuratief, abstract of intuïtief wilt werken. Het (leren) kijken staat centraal. De technische en artistieke ontwikkeling gaat hand in hand. Wij werken binnen een ontspannen en plezierige werksfeer! Beeldhouwen in steen: Je kan in albast of seleniet werken. Boetseren in klei is ook een mogelijkheid.
 
Tijdens de Creatieve vakantie Kroatië kan je ook schilderen ( olieverf, acryl of aquarel). Jeroen Spijker heeft ook ruime ervaring in het geven van schilderles. De lessen zijn individueel gericht en daarmee geschikt voor zowel beginners als (ver)gevorderden.  
 
 
Programma
 
Per week is het programma als volgt.
 
Maandag:  Aankomst, bijeenkomen en kennismaken op maandagmorgen om 10.00 uur op landgoed Bogata Suma. Om 11.00 uur start de cursus tot 13.00 uur. Daarna een pauze. In de middag is er ook twee uur les. Daarna vrij. Gezamenlijke maaltijd om 18.00 uur. Na de maaltijd vrij.
 
Dinsdag:  gezamenlijk ontbijt om 9.15 uur. Start lessen om 10.00 uur tot 12.00 uur. Daarna gezamenlijke lunch. In de middag is er ook nog twee uur les. Daarna gezamenlijke maaltijd om 18.00 uur. Na de maaltijd vrij.
 
Woensdag: dit is een vrije dag waarop je op eigen gelegenheid het gebied kunt verkennen. Er is een ontbijt van 9.15 uur tot 10.00 uur. De lunch en het diner zijn op eigen gelegenheid.
 
Donderdag: gezamenlijk ontbijt om 9.15 uur. Start lessen om 10.00 uur tot 12.00 uur. Daarna gezamenlijke lunch. In de middag ook nog twee uur les. Daarna gezamenlijke maaltijd om 18.00 uur. Na de maaltijd vrij.
 
Vrijdag: gezamenlijk ontbijt om 9.15 uur. Start lessen om 10.00 uur tot 12.00 uur. Daarna gezamenlijke lunch en les. Daarna bespreking werkstukken. Afsluiting om 15.00 uur (einde programma). Daarna vrij. Eventueel diner op eigen gelegenheid, eventueel logies op eigen gelegenheid.
 
Wat neem je mee?
 
Je neemt je eigen schilder-, boetseer-, beeldhouwspullen mee. Je zoekt bijvoorbeeld van te voren een steen uit bij de Hazelaar in Soest (ter grootte van een of twee schoenendozen per week). Je kan daar ook een basisset met steenbeitels via de website aanschaffen. Als je wilt boetseren neem je een of meer broden klei mee. Je kan klei en schilder benodigdheden eventueel ook aanschaffen in Kroatië bij een gespecialiseerde winkel. Als je een draaibare schijf hebt om te boetseren kan je die ook meenemen. Dit geldt ook voor (tafel)ezels en (inklapbare)beeldhouw- en boetseerbokken.
Mocht het lastig zijn zelf spullen mee te nemen of lokaal aan te schaffen dan kan je vragen of Peter of Barbara Scheltus vooraf lokaal het een en ander kunnen kopen voor je.
 
Wij hebben tafels om aan te schilderen of te boetseren. Om het eenvoudig te houden kan je ook volstaan met een goed aquarelblok, aquarelpotloden, penselen of aquarelverf.
Aangezien iedereen wat anders doet en het niet goed in te schatten is wat iedereen nodig heeft en de kosten voor de materialen nogal ver uiteen kunnen lopen, is dit uit ervaring de beste oplossing. 
 
Kosten:
 
€550,00 per persoon per week voor campinggasten:
€595,00 per persoon per week voor deelnemers die een (gedeelde)kamer willen.
 
Inclusief:
 
– Camping plek of bed in een 2 of 3 persoonskamer
– dagelijks ontbijt, thee-pauze, lunch en diner
– 4 lesdagen
 
Extra drankjes en de eigen materialen zijn niet inclusief. Deze materialen en benodigdheden neem je zelf mee. (eventueel kan Barbara of Peter Scheltus lokaal iets van te voren aanschaffen).
Eerder komen of langer blijven kan als een betalende gast. Extra familieleden kunnen ook kamperen voor €7,50 per persoon per dag (de prijzen zijn onder voorbehoud)
 
Doorgang:
 
Bij voldoende aanmeldingen kan een cursusweek doorgang vinden. Reiskosten: de cursusweken zijn exclusief reiskosten.  
 
 
 
Disclaimer: De organisatoren zijn op geen enkele manier aansprakelijk voor letsel, vermissing, beschadiging of diefstal. zie ook algemene voorwaarden op deze website. Door de Corona-maatregelen in de diverse landen tussen Nederland en Kroatië is het mogelijk dat deze geen doorgang kan vinden. Ook oorlog en oorlogsdreiging in Europa en daarbuiten kunnen een reden zijn waardoor het niet door kan gaan. Om veiligheidsredenen/ reisgerelateerde redenen maakt Jeroen Spijker een eigen afweging om het plaats te laten vinden, er is geen aansprakelijkheid op het vlak van eventueel gemaakte kosten door de deelnemers ( materialen, reis en verblijfskosten). 
 
Aanmelden:  Aanmelden kan via aanmeldformulier op deze pagina of via de website van Bogata Suma. Aanmelding op volgorde van binnenkomst.     
 
Wij hopen jullie te mogen ontvangen op deze prachtig locatie. Een plek van creativiteit, kunst, rust, ontspanning en natuur! 

Te gast op Bogata Suma

Het adres van Bogata Suma is Zivkovic Kosa 11, 47220 Vojnic, Croatia

Bogata Suma is een landgoed waar Peter en Barbara Scheltus en de kinderen Nol en Fleur al 10 jaar wonen en werken. Ze werken aan de ontwikkeling van een zelfvoorzienende boerderij met permacultuur als ondergrond. Ze leren leven met de seizoenen. Dat is belangrijk als je je huis in de winter warm wilt hebben. Of je wilt gezond voedsel op tafel. Er komen vrijwilligers van over de hele wereld leren hoe met permacultuur te werken en te leren.

Hoe leer je leven met de ons omringende natuur? Hoe leer je leven met je eigen natuur? Het eerste is in verband met permacultuur en de 10 jaar ervaring de context die ze hier bieden in de vorm van workshops en vrijwilligers perioden. Jaarlijks begeleiden ze ook enkele studenten die een studieopdracht doen in het kader van natuurbeheer, management of permacultuur.

Het leven in de natuur met de eigen natuur levert tal van observaties en inzichten op. Omdat Peter dieper geinteresseerd is geraakt in het creatieve proces achter het ambachtelijke werk dat ze doen, is hij dat gaan onderzoeken. Hij was smid en is nu de designer van de gebruiksruimten en het terrein. Dat natuurlijk samen met het gezin. Peter doet niet wat het gezin niet ook leuk vindt. Alles wordt eerst aan de familie getoetst. Zo leren de kinderen ook dat hun stem van waarde is.

 
 
English: Holiday artcourses in Croatia
 
 
Costs:
 
€550,- per person per week for camping guests,

€ 595,- per person per week for participants who need a (shared) room

Inclusive:
– camping spot OR bed in a 2 or 3 persons room,
– daily breakfast, tea break, lunch and dinner
– 4 class days

Extra drinks and your materials are not included. Bring your own materials and tools.
Arriving earlier and staying longer is possible as a paying guest.
Extra family members can camp with you for € 7,50 p.p.p.d. ( it is possible that prizes will change.)

Academieweek Spa

(Deze week zal in 2022 niet plaatsvinden)

In 2022 organiseren wij in de week van zaterdag 16 april een artistieke workshop week. Locatie: Kasteel Chatoiment in Spa (Belgie).

De prijs wordt nog vastgesteld. Bij serieuze interesse neem contact op dan baseren wij op het aantal mogelijke deelnemers een prijs.

Tijdens deze Spa Workshop Week voor beginners en gevorderden kun je schilderen, boetseren en beeldhouwen in albast. De begeleiding is in principe door beeldend kunstenaar Jeroen Spijker.

Wij hebben tafelezels, boetseerbokken en beeldhouwbokken. Als het mooi weer is werken wij zoveel mogelijk buiten en anders binnen.

De materialen moet je zelf mee brengen. Vervoer op eigen gelegenheid en wellicht gezamenlijk in overleg.

Schema:

Aankomst zaterdag 12.00 uur, daarna gezamenlijke lunch en 2 werkuren.
Zondagmorgen vrij. Zondagmiddag 2 werkuren en zondagavond vrij.
Maandagmorgen 2 werkuren, maandagmiddag 2 werkuren.
Dinsdagmorgen 2 werkuren en dinsdagmiddag 2 werkuren
Woensdag vrij, op eigen gelegenheid is er ruimte om uitstapjes te maken
Donderdagmorgen 2 werkuren en donderdagmiddag 2 werkuren
Vrijdagmorgen 2 werkuren, dan lunch en vertrek

(van dit schema kan in goed overleg afgeweken worden)

Als uitgangspunt zal het ontbijt, de lunch en het diner worden door de deelnemers zelf klaar gemaakt. Hierdoor kunnen we de kosten in de hand houden. Wij maken een kokkerel schema. Er is een grote keuken in het souterrain beschikbaar. Dus laat uw kookkunsten zien!

Kosten: Voor het verblijf en de begeleiding betaalt u voor de Spa Workshop Week ( bedrag nog niet bekend) en onder voorbehoud! Voor partners die niet deelnemen aan het artistieke programma gelden andere tarieven. Informeer naar de mogelijkheden.

Inbegrepen zijn verblijf in Kasteel Chatoiment, zelf te bereiden maaltijden, boetseer- / beeldhouwbokken en ezels. Exclusief kunstenaarsmaterialen en vervoer. Toelating op volgorde van aanmelding. De Spa Workshop Week vindt alleen doorgang bij voldoende aanmeldingen. Bij aanmelding verplicht u zich tot betaling bij doorgang Spa Workshop. Na definitieve beslissing van doorgang vindt betaling plaats uiterlijk twee weken voor aanvang workshop. Restitutie van gelden is niet mogelijk.

Spa is prachtig gelegen in de Ardennen. Een mooi wandelgebied met talloze andere mogelijkheden om in de vrije uren veel te zien en te beleven.

Meld je aan via het aanmeldingsformulier voor kunstcursussen o.v.v. Spa Workshop Week, helemaal onder aan deze pagina.

 

8) Speciale workshopweek Leiden/ Oegstgeest

Deze workshopweek wordt in de Leidse Hout gegeven met lunch in Theehuis De Leidse Hout (zie kopje Zomeracademie Leidse Hout)

Tijd: les van maandag tot en met vrijdag van 11.00 tot 13.00 uur, gezamenlijke lunch van 13.00 uur tot 14.00 uur, les van 14.00 uur tot 16.00 uur.

start: De workshopweek vindt plaats van maandag 9 tot en met vrijdag 13 augustus 2021.

Prijs voor de workshopweek: Euro 395,– incl. BTW

adres: Houtlaan 100 Leiden

Doorgang: bij voldoende inschrijvingen. Je kunt schilderen, beeldhouwen, tekenen en boetseren.

Er zijn beeldhouw-bokken, tafelezels en boetseer-bokken aanwezig. U dient zelf voor andere kunstenaarsbenodigdheden en materialen te zorgen ( zie informatie elders op deze pagina).


Informatie over docent Jeroen Spijker:

Jeroen Spijker is beeldend kunstenaar en heeft ruime ervaring in het doceren van beeldende kunstvakken zoals beeldhouwen, boetseren, schilderen en tekenen.  Hij studeerde af in de kunstgeschiedenis aan de Universiteit Leiden. Hij volgde onderwijs bij beeldhouwer en kunstschilder Beatus Nijs in Hilversum waar hij het beeldhouwvak leerde. Jeroen Spijker doceerde aan Het Amsterdams Lyceum, Het Bonaventura College, Ars Aemula Naturae, K&O, BplusC, de Kameleon, Aquarel in Wassenaar en andere gerenommeerde instellingen. Als kunstdocent geeft hij les op diverse basisscholen in de regio Leiden en Den Haag zoals de Europese School. Momenteel is hij verbonden aan het Amerikaanse Webster University als docent beeldhouwkunst.

Jeroen Spijker kreeg samen met de andere docenten beeldhouwen, boetseren en ceramiek de nominatie voor de Cultuurprijs Voorschoten voor groepen in 2009. Hij is tevens jurylid van de Interlyceale.

Citaat cursist beeldhouwen en boetseren (2016): ‘Ik wilde alleen maar even laten weten dat je goed les geeft. Ik ben er blij mee’

Ben je van plan om te leren beeldhouwen of boetseren en kom je uit Leiden, Wassenaar, Voorschoten, Voorburg, Oegstgeest, Rijnsburg, Voorhout, Lisse, Zoeterwoude of Den Haag dan kun je je hier aanmelden voor de cursussen van de Jeroen Spijker Academie. Een parkeerplek is naast het atelier beschikbaar.

De lessen van Jeroen Spijker zijn individueel gericht. Samen werken wij aan een individueel plan van aanpak; of je nu figuratief, abstract of intuïtief wilt werken. Het (leren) kijken staat centraal. De technische en artistieke ontwikkeling gaat hand in hand. Wij werken binnen een ontspannen en plezierige werksfeer! 

 

……………………………………………………………………………………………………………………………….

Voorwaarden: zie kopje algemene voorwaarden onder aan de website.

 

 

Formulier om u aan te melden voor een cursus

 
 

Aanmeldformulier cursussen Jeroen Spijker Dank voor de interesse om u aan te melden! Aanmelding op volgorde van binnenkomst. Doorgang bij voldoende inschrijvingen. Betaling na bevestiging. Mede ter bescherming van de doorgang voor de andere cursisten verplicht inschrijving tot betaling bij doorgang. Tot ziens bij de cursus! Voorwaarden zie www.jeroenspijker.nl onderaan de pagina. Registration form for Jeroen Spijker courses Thank you for your interest in registering! Registration in order of entry. Passage with sufficient registrations. Payment after confirmation. Partly to protect the passage for the other students, registration requires payment at passage. See you at the course! For conditions see www.jeroenspijker.nl at the bottom of the page.
Uw naam
Adres
Postcode en plaats
Telefoonnummer
Cursus beeldhouwen in marmer en albast en boetseren. Donderdagavondcursus Dinsdagavondcursus Kinderkunstcursus : cursus 1 Lorentzschool, Leiden cursus 2 Woutertje Pieterseschool, Leiden cursus 3 ASA sculpture modeling, The Hague Spa Workshop Week Winteracademie, Leiden Zomeracademie Leidse Hout (geef de week aan)
A) 7-12 jaar
B) 12-21 jaar
C) 21-121 jaar
Typ hier voor welke cursus(sen) u zich aanmeld.

 

 

Comments are closed.