Cursussen boetseren en beeldhouwen, Zomeracademie, Workshops

Voor een beeldhouwcursus, boetseercursus, workshop, sculpting course, sculpture modelling in clay course, beeldhouwen of een workshop boetseren bent u in het atelier van Jeroen Spijker in Haagweg 4 te Leiden op het juiste adres. Jeroen Spijker is professioneel beeldhouwer en kunsthistoricus. Hij geeft cursussen, kinderkunstcursussen en beeldhouwworkshops voor beginners en (ver)gevorderde amateurs. Het is mogelijk te leren beeldhouwen in albast en marmer. Boetseren (modelleren) leer je in klei en was. In Leiden organiseert Jeroen Spijker jaarlijks de Zomeracademie Leidse Hout en de Winteracademie Jeroen Spijker voor beginners en gevorderden. Daarnaast geeft hij teken- en schilderles in diverse technieken. Hij leidt op individuele basis op om toegelaten te worden aan de Nederlandse kunstacademies. Momenteel is hij tevens verbonden aan het Amerikaanse Webster University als docent beeldhouwkunst. Daarnaast verzorgt hij cursussen voor Universiteit Leiden en Hogeschool Leiden.

ACTUEEL:

Zomeracademie Leidse Hout, je kan je per week aanmelden! Prachtige locatie en plezierige werksfeer met gelijkgestemden!

Varend Atelier/Artcruises, een dag varen gecombineerd met boetseren en schilderen op een eiland van de Kagerplassen! een bijzondere natuurbeleving.

1)  Zomeracademie Leidse Hout
2) Cursus beeldhouwen en boetseren  Haagweg 4  Leiden
3) Kinderkunstcursus boetseren, tekenen en schilderen in Leiden/ Oegstgeest
4) Cursus boetseren/schilderen in Leiden
5) Artcruises, dagworkshop op de Kagerplassen
6) Workshop boetseren voor groepen op afspraak in Leiden
7) Boetseer/ beeldhouw/ schildervakantie Spa
8) Workshopweek Oegstgeest

 

 

 

Formulier om u aan te melden       

Informatie over docent Jeroen Spijker:

Jeroen Spijker is beeldend kunstenaar en heeft ruime ervaring in het doceren van beeldende kunstvakken zoals beeldhouwen, boetseren, schilderen en tekenen.  Hij studeerde af in de kunstgeschiedenis aan de Universiteit Leiden. Hij volgde onderwijs bij beeldhouwer en kunstschilder Beatus Nijs in Hilversum waar hij het beeldhouwvak leerde. Jeroen Spijker doceerde aan Het Amsterdams Lyceum, Het Bonaventura College, Ars Aemula Naturae, K&O, BplusC, de Kameleon, Aquarel in Wassenaar en andere gerenommeerde instellingen. Als kunstdocent geeft hij les op diverse basisscholen in de regio Leiden en Den Haag zoals de Europese School. Momenteel is hij verbonden aan het Amerikaanse Webster University als docent beeldhouwkunst.

Jeroen Spijker kreeg samen met de andere docenten beeldhouwen, boetseren en ceramiek de nominatie voor de Cultuurprijs Voorschoten voor groepen in 2009. Hij is tevens jurylid van de Interlyceale.

Citaat cursist beeldhouwen en boetseren (2016): ‘Ik wilde alleen maar even laten weten dat je goed les geeft. Ik ben er blij mee’

Ben je van plan om te leren beeldhouwen of boetseren en kom je uit Leiden, Wassenaar, Voorschoten, Voorburg, Oegstgeest, Rijnsburg, Voorhout, Lisse, Zoeterwoude of Den Haag dan kun je je hier aanmelden voor de cursussen van de Jeroen Spijker Academie. Een parkeerplek is naast het atelier beschikbaar.

De lessen van Jeroen Spijker zijn individueel gericht. Samen werken wij aan een individueel plan van aanpak; of je nu figuratief, abstract of intuïtief wilt werken. Het (leren) kijken staat centraal. De technische en artistieke ontwikkeling gaat hand in hand. Wij werken binnen een ontspannen en plezierige werksfeer! 

 

1) Zomeracademie Leidse Hout 

Citaat cursist zomeracademie 

‘Graag wil ik je bedanken voor de fantastische cursusweek in de Leidse Hout. De Zomeracademieweek is een prachtig initiatief, waarbij leren, inspireren,  nieuwe inzichten en contacten hand in hand gaan. 
Jouw prettige manier van lesgeven/coachen maakte de week tot een succes. Af en toe wat aanwijzingen en veel aanmoediging, waarbij de cursist toch vrijgelaten wordt om de eigen inzichten te volgen, zorgen voor een ontspannen  sfeer. Ook het buiten zijn op die geweldige plek draagt daartoe bij! 
Nogmaals dank en tot een volgende keer!
Met hartelijke groet,
Marianne’

Dagprogramma Zomeracademie Leidse Hout 2019

Zomerweekprogramma: elke morgen les van 10.00 uur tot 12.30 uur. Academieweek voor Euro 138,50 incl. BTW (per cursuseenheid van een week van 5 aaneengesloten lessen). U kunt zelf kiezen of u wilt beeldhouwen, boetseren of schilderen. In een week maken deelnemers meestal twee beeldjes in klei of een of twee (klein formaat) schilderijen of een beeld in albast (klein). Na twee of drie ochtenden kan voor een ander materiaal of een andere techniek worden gekozen.

Avond-Zomeracademie Leidse Hout 2019:

Dit programma is speciaal ontwikkeld voor mensen die overdag werken maar in de zomeravonden graag artistiek actief zijn. In de maand juli wordt er ’s avonds les gegeven tussen 19.30 uur en 21.30 uur, behalve op woensdagavond. Het is een programma van twee weken voor €268,25. Voor volwassenen, beginners en gevorderden. Je kunt beeldhouwen, boetseren, schilderen en tekenen

I Programma week 27 en 28. start maandag 1 juli 2019, een cursus van 8 aaneengesloten avondlessen voor Euro 268,25

I Programma week 29 en 30. start maandag 15 juli 2019, een cursus van 8 aaneengesloten avondlessen voor Euro 268,25

Zomeracademie Leidse Hout dagprogramma 2019:

Toegang tot de academieweek vanaf 18 jaar of vanaf 16 jaar indien samen ingeschreven en onder begeleiding van een volwassene. Een zomeracademieweek kost €138,50. 

 

Aanmelden? Ga helemaal naar beneden op deze pagina, daar is een aanmeldformulier

Juni

week 23, start 3 juni: Volwassenen; boetseren, beeldhouwen en schilderen

week 24, start 10 juni: Volwassenen; boetseren, beeldhouwen en schilderen

week 25, start 17 juni: Volwassenen; boetseren, beeldhouwen en schilderen

week 26, start 24   juni: Volwassenen; boetseren, beeldhouwen en schilderen

Juli

week 27 start 1 juli: Volwassenen; boetseren, beeldhouwen en schilderen

week 28 start 8 juli: Volwassenen; boetseren, beeldhouwen en schilderen

week 29 start 15  juli: Deze week gaat niet door 

week 30 start 22 juli:  Deze week gaat niet door

week 31 start 29 juli. Volwassenen;  boetseren, beeldhouwen en schilderen

Augustus

week 32 start 5 augustus: Volwassenen; boetseren, beeldhouwen en schilderen 

week 33 start 12  augustus: Dit is een speciale week. De workshopweek staat open voor beginners en (ver)gevorderden. De workshop is voor volwassenen en jeugdigen vanaf 12 jaar (onder begeleiding van een volwassen ouder of grootouder). De workshop is incl. lunch  en twee drankjes (koffie/frisdrank). Tijd: les van maandag tot en met vrijdag van 11.00 tot 13.00 uur, gezamenlijke lunch van 13.00 uur tot 14.00 uur, les van 14.00 uur tot 16.00 uur. Start: De workshopweek vindt plaats van maandag 13 tot en met vrijdag 17 augustus 2018. Prijs voor de workshopweek: Euro 325,– incl. BTW . 

week 34 start 19 augustus; Volwassenen; boetseren, beeldhouwen en schilderen 

week 35 start 26 augustus: Volwassenen; boetseren, beeldhouwen en schilderen 

 

Heeft u zelf een groep van minimaal 5 personen, dan bestaat de mogelijkheid dat ik een speciaal programma voor u ontwikkel! Bel: 06 21442186

Locatie: rond theehuis De Leidsehout, Houtlaan 100 te Leiden. In de omgeving is ruimte om te parkeren, de eerste twee uur is het parkeertarief zeer laag.

U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier (zie bovenaan) . U kunt ook meerdere voorkeursweken aangeven.

 

Informatie Zomeracademie Leidse Hout

In de zomermaanden juni, juli en augustus bestaat de mogelijkheid deel te nemen aan de artistieke Zomeracademie Leidse Hout in de Leidse Hout. De academie organiseert elke week een workshopweek.
In de nabijheid van het theehuis van De Leidse Hout zijn een aantal plekken waar wij als groep kunnen werken.

Door de aanwezigheid van het hertenkamp met reeën, kalkoenen en andere dieren die tot artistieke studie kunnen dienen hebben wij ook levende have als onderwerp. Wij kunnen schilderen, tekenen, boetseren en zelfs beeldhouwen in albast.

Ieder zoekt zijn of haar eigen plekje in elkaars nabijheid om naar de natuur of de omgeving te werken. Wil je liever een ander onderwerp, print dan meerdere afbeeldingen vanuit verschillende hoeken als voorbeeld uit. Jeroen Spijker verzorgt de artistieke begeleiding en geeft advies of helpt je (verder) op gang. Het is mogelijk om in fasen naar abstractie te werken of meer figuratief gericht te zijn. Intuïtief werken kan ook. De begeleiding is individueel gericht en naar behoefte, dus geef aan hoe u er zelf instaat tijdens de eerste les.

Een prettige en gezellige werksfeer gaan hand in hand met het streven naar goede resultaten. Door de ruime les-ervaring van Jeroen Spijker is het mogelijk om begeleiding te krijgen in diverse technieken (olieverf, acryl, aquarel, tekenen, boetseren en beeldhouwen).

Deelname aan de Zomeracademie Leidse Hout staat open voor amateurs; beginners en gevorderden. Voor de een zal het een eerste kennismaking zijn met bijvoorbeeld boetseren, voor de ander is het een manier om binnen een georganiseerde activiteit elke week een moment te hebben om met gelijk gestemden artistiek aan het werk te zijn in de buitenlucht.

Materialen: neem de materialen en spullen mee die u denkt nodig te hebben. Voor de aankoop van boetseermaterialen (witte klei, houtjes en schildersmaterialen verwijs ik naar Terpentijn op de Nieuwe Rijn te Leiden, LTC Leiden BV, zie www.ltcleiden.nl en de Hazelaar in Soest om beitels te bestellen via de website. Bij de De Beeldhouwwinkel in Den Haag kunt u albast uitzoeken). In overleg kunnen wij zorg dragen voor enkele boetseerbokken, beeldhouwbokken of tafelezels. Door samenwerking met het theehuis kan ook bij minder weer worden gewerkt.

In het theehuis Leidse hout kunnen op eigen kosten consumpties worden genuttigd. Na afloop is er de mogelijkheid om op eigen gelegenheid in het theehuis te lunchen.

Winteracademie (Haagweg 4) eind 2019

De Winteracademie Jeroen Spijker vindt plaats in december, tussen kerst en nieuwjaar 2019. De winteracademie richt zich op boetseren in klei en was. Beeldhouwen en schilderen zijn ook mogelijk, dit in overleg. Even iets heel anders!

Compleet Winteracademie programma: vier dagen van vrijdag 27 tot en met maandag 30 december 2019. Tussen 10.00 uur en 12.00 uur en 12.30 uur en 14.30 uur  wordt dagelijks les gegeven. Tussentijds is er een gezamenlijke eenvoudige lunch.

Deelname aan deze Winteracademie kost € 263,50 per persoon incl. BTW 21% en incl. eenvoudige lunch, koffie en thee.

Voor de materialen dient u zelf zorg te dragen (kunstenaarsbenodigdhedenwinkel Terpentijn). Tafels, bokken en houtjes zijn aanwezig. Zie ook voorwaarden. Parkeren op de Garenmarkt of Haagweg (shuttlebus). 

Aanmelden via inschrijfformulier, zie boven aan de pagina of ga helemaal naar beneden op deze pagina.

English

Summeracademy/ Summerschool (Artcourses) Leidse Hout 2019, by Jeroen Spijker

Dayprogram summeracademy:

During the summer, in June, July and August it is possible to follow an artcourse from 10.00 to 12.30. In the surroundings of ‘Theehuis De Leidse Hout’ we will work as a group. The animals that are kept at De Leidsehout are possible subjects for our classes. It is possible to paint, draw, model in clay and even to sculpt in Alabaster. If you are an expath or visitor of the Netherlands it is a good way to enlarge your artistic skills surrounded by a lake, a fountain, woods and a historical theehouse.

Eveningprogram summeracademy :

In july it is possible to follow courses that take place during 2 weeks. Every evening from monday till friday, except wednesdayevening. Time: from 19.30 till 21.30.

I week 27 and 28: start monday the 1st of july; a course of 8 consecutive lessons. Euro: 268,25

II week 29 and 30:start monday the 15th of july; a course of 8 consecutive lessons. Euro: 268,25

Artist Jeroen Spijker, with a master degree in the history of art, helps you out if you get stuck in the artistic, conceptual or technical process. You can work figurative as well as abstract. The teaching is individually orientated. A good working climate and fun as well as good results are our aim.

The artcourse is open for beginners and experienced amateur artists.
You have to bring with you your own artistic materials and equipment. ‘Theehuis De Leidse Hout’ can offer us a shelter if necessary.

Drinks and food are not included, you can order them on your own expenses at ‘Theehuis De Leidse Hout’. It is possible to park the car for a low price the first 2 houres.

Location: Theehuis De Leidsehout, Houtlaan 100 Leiden.

You can participate by clicking  at the formular, name the week number you want to join the Summeracademy. You get an answer if enough people have joined the club to start the course.

You will find the formular at the bottom of this page, you can scroll to it.

 

2) Cursus boetseren (volwassenen; beginners en gevorderden)

Jeroen Spijker Academie, Haagweg 4, Leiden

De Jeroen Spijker Academie verzorgt cursussen beeldhouwen en boetseren in het gebouw Haagweg 4 te Leiden( Een andere locatie is ook mogelijk). Wij werken met de materialen: albast, marmer, seleniet, klei en was. De lessen zijn gericht op het ontwikkelen van artistieke, conceptuele en technische vaardigheden.

(1a) Cursus boetseren/ beeldhouwen op de donderdagavond. Start donderdag 19 september 2019. Het is een wekelijks doorlopende cursus die in principe de schoolvakanties volgt (of bij instemming als groep door gaat tijdens de vakantie). De cursus betreft 10 aaneengesloten wekelijkse lessen op donderdagavonden van 19.30 tot 22.00 uur. Let op! Bij voldoende belangstelling herhaalt de cursus zich met weer 10 lessen na afronding van de eerste 10 lessen. De cursus is individueel gericht. In goed overleg kijken wij samen naar wat u graag wilt en proberen dat letterlijk vorm te geven. Deze cursus is zowel geschikt voor beginners als (ver) gevorderden. De cursus wordt gegeven door beeldhouwer en kunsthistoricus Jeroen Spijker. Het cursusbedrag is €265,– incl.  21% btw en koffie of thee. Wij hebben bokken beschikbaar. Zelf dient u voor materialen zorg te dragen. Mocht u hier vragen over hebben (elders op deze pagina staat meer informatie) dan kunt u bellen: 06 21442186. 

2) Cursus boetseren/ beeldhouwen op de dinsdagavond. Start 17 september 2019. De cursus betreft 10 aaneengesloten wekelijkse lessen op dinsdagavonden van 19.30 uur tot 22.00 uur. Let op! Bij voldoende belangstelling herhaalt de cursus zich met weer 10 lessen na afronding van de eerste 10 lessen. De cursus is individueel gericht. In goed overleg kijken wij samen naar wat u graag wilt en proberen dat letterlijk vorm te geven. Deze cursus is zowel geschikt voor beginners als (ver) gevorderden. De cursus wordt gegeven door beeldhouwer en kunsthistoricus Jeroen Spijker. Het cursusbedrag is €265,– incl.  21% btw en koffie of thee. Wij hebben bokken beschikbaar. Zelf dient u voor materialen zorg te dragen. Mocht u hier vragen over hebben (elders op deze pagina staat meer informatie) dan kunt u bellen: 06 21442186. 

Aanmelden: via formulier helemaal onderaan deze pagina.

3) De cursus Plastisch Vormgeven van 10 lessen, is ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit Leiden en Hogeschool Leiden als LAK cursus. De cursus kost € 265,–. Kijk in de gids voor de cursus die in 2019 op donderdagavond 19 september 2019 start. Voor studenten en medewerkers van de Universiteit Leiden en de Hogeschool Leiden zijn er speciale tarieven.  Zie: https://www.universiteitleiden.nl/cursussen/lak/beeldende-kunst/vrij-boetseren-plastisch-vormgeven . En zo ga je gelijk naar de inschrijf link als je een student of medewerker van de Universiteit Leiden of Hogeschool Leiden bent: https://hop.leidenuniv.nl/sap/bc/ui5_ui5/sap/yul_tem_appl/index2.html?CourseCatalogID=50122424&sap-language=NL

De prijzen voor deze beeldhouwcursussen zijn incl. 21% BTW, incl. koffie en thee. De cursus is exclusief persoonlijke materialen en gereedschap. Voor bokken wordt gezorgd (ook voor studenten Universiteit Leiden, LKV, studenten Kunstgeschiedenis, Creatieve therapie, kunstacademie KABK, bovenbouw havo en vwo (v.a. 16 jaar onder begeleiding van een volwassene).

Aanmelden: via formulier helemaal onder aan deze pagina.

Sculpting Course Leiden ( modelling clay), also for expats and students from abroad. Start: Thursday evening the 19th of september 2019, 10 consecutive lessons for €265,– , . 19.30- 22.00. Call for information 06 21 44 21 86. ( Jeroen Spijker communicates in Dutch, English, French and German)

4) Zomervakantie weekendcursus in Nisse, Zeeland.

Nisse/ Zeeland  Vakantie/workshopweekend 2019 

Docent: Jeroen Spijker  

Voor het weekend van vrijdag 28 juni, zaterdag 1 juli en zondag 2 juli 2019 kun je je aanmelden voor de workshop boetseren, beeldhouwen en schilderen in Nisse (Zeeland).

In dit middeleeuwse dorp waar alles nog onveranderd lijkt kun je de serene setting ervaren van een andere wereld. Het dorpje is omringt door een mooi landschap bestaande uit appelboomgaarden en bloemdijken. 

Locatie:

Rond de middeleeuwse kerk en/of rond de oude toegangspoort van het verloren gegane kasteel van Nisse (Zeeland). De prachtige kerk en dorpskern van Nisse is een lust voor het oog. Een inspirerende plek om artistiek bezig te zijn met gelijkgestemden.

Dit lange weekend kun je je oriënteren of je verder bekwamen op het artistieke vlak. Zowel voor beginners als (ver)gevorderden. De workshop is er voor volwassenen (vanaf 16 jaar onder begeleiding van een volwassene)

 

Programma:

Vrijdagmiddag:

15.00 uur: Aankomst en kennismaking in Nisse

Het workshopprogramma duurt van 16.00 uur – 18.00 uur.

Zaterdag:

Les van 10.00 uur tot 12.00 uur en van 12.30 uur tot 14.30 uur 

Lunch:  van 12.00 uur tot 12.30 uur gezamenlijke lunch met belegde broodjes.

De avond is vrij.

Zondag:

Les van 10.00 uur tot 12.00 uur en van 12.30 tot 14.30 uur

Lunch: van 12.00 uur tot 12.30 uur gezamenlijke lunch met belegde broodjes.

In de vrije uren kunt u de prachtige omgeving verkennen en zelfs naar het strand gaan. Je kunt ook Goes ontdekken.

De kosten voor dit lange workshopweekend inclusief  twee lunches zijn € 295,– incl. btw.

Aanmelden: via formulier helemaal onder aan deze pagina.

U dient zelf zorg te dragen voor de nodige materialen (hierover kunt u van te voren informatie inwinnen) 

De volgorde van aanmelding is leidend. Doorgang bij voldoende aanmeldingen. U krijgt een aanmeldingsbevestiging en een doorgangsbevestiging. Logies in de vorm van Bed & Breakfast kunt u zelf afspreken. Hiervoor zijn in de omgeving verschillende mogelijkheden. Ook kamperen is mogelijk in de omgeving

Zie ook ‘algemene voorwaarden’ 

Webster University Students

As a Webster University student it is possible to follow a special Webster University Programm within the Bachelor or Master structure of Webster University Leiden. Get informed by the Webster administration  and call  Jeroen Spijker 0031 (0)6 21442186 for specific information.

Algemene praktische informatie beeldhouw- en boetseercursussen  en materialen.

Locatie: Haagweg 4 Leiden
Ingang: voorkant, rechts naast Restaurant Leidse Lente, Ontwikkelatelier (Begane Grond, zie belbord). Wij volgen in principe de schoolvakanties.

In deze cursus is het mogelijk figuratief, abstract en op gevoel te werken. De lessen zijn op de artistieke, technische en conceptuele ontwikkeling van het individu gericht. Er wordt gestreefd naar een prettige en ontspannen werksfeer waarbij het plezier maar ook het resultaat telt.

U kunt vooraf een steen aanschaffen ter grootte van 2 schoenendozen of kleiner bij De Beeldhouwwinkel te Den Haag of de Hazelaar in Soest. Als u een beginner bent dan adviseer ik om een steen van albast of seleniet te kopen. Deze prachtige, licht doorschijnende, zachte en goed te bewerken steensoorten zijn in verschillende kleuren te verkrijgen. Een binnenstuk is iets duurder maar mist harde kwarts en heeft relatief minder scheuren.  Marmer is relatief hard en is niet aan te raden maar mag wel. Niet meenemen: speksteen of serpentijnsteen; deze stenen gebruiken wij niet i.v.m. de gezondheid. Een beginners set met een steenhamer (hout of metaal) en drie beitels (tandijzer, puntijzer, en platte beitel) kunt u samen met een paar kleine vijlen (Terpentijn Nieuwe Rijn Leiden) en schuurpapier(Gamma) bestellen via de website van De Hazelaar in Soest. Je kunt een aantal A4 prints meenemen van het onderwerp, bijvoorbeeld een dier, dat je wilt maken. Een ipad ( met google afbeeldingen) is ook een optie. Een mobiele telefoon kan wel maar is in de praktijk lastig doordat je met klei werkt.

Boetseren: Als u wilt boetseren is het aan te raden bij Terpentijn (Nieuwe Rijn Leiden) of LTC ( Waardeiland) bij voorkeur witte boetseerklei aan te schaffen (fijne chamotte). Witte klei (als iedereen die gebruikt) is handig want dan hoeft de docent niet tussendoor de handen te wassen en dit komt ten goede aan de effectieve lestijd. Je kunt een aantal A4 prints meenemen van het onderwerp, bijvoorbeeld een liggend dier dat je als onderwerp kiest. Een ipad (met google afbeeldingen) is ook een optie.

Doorgang bij voldoende aanmeldingen. Toegang tot de lessen na betaling van volledig cursusbedrag (tenzij u het halfjaarlijkse of jaarlijkse programma volgt). De cursus volgt de inschrijvingsvoorwaarden zoals die voor de boetseercursus gelden zie kopje onderaan de pagina “voorwaarden”.

 

 

 

 

3) Kinderkunstcursussen 10 lessen: kosten Euro 135,–

Jeroen Spijker organiseert Kinderkunstcursussen in de regio Leiden. Bent u directeur van een basisschool, neem dan vrijblijvend contact op dan zoeken we naar een mogelijkheid om op uw school een kinderkunstcursus te organiseren.

Cursus 1) Locatie Lorentzschool 
Start Dinsdagmiddag  17 september 2019, van 15.15 uur tot 16.45 uur. Groep 4 t/m 8, 10 aaneengesloten lessen.
Deze cursus kost €145,–

Aanmelden: via formulier helemaal onder aan deze pagina.

Cursus 2) Locatie Europese school Den Haag (Rijnlands Lyceum) After school activities. 12 lessen op maandagmiddag en vrijdagmiddag. Start: januari 2019. Time: 15.00- 16.30 pm. You can participate if you are a pupil of the Europese school Den Haag. See the site of Europese School Den Haag to participate.  

Cursus 3) Gevers-Deutz Terweeschool Oegstgeest/ Leidse Hout school.  
Start: Donderdagmiddag (datum nog niet bekend, locatie nog niet bekend) , van 15.00 uur – 16.30 uur. Groep 4 t/m 8. Tien aaneengesloten lessen.
Deze cursus kost € 135,–. 

Aanmelden: via formulier helemaal onder aan deze pagina.

De kinderkunstcursussen zijn incl. limonade, incl. materialen.

Lees de voorwaarden: zie kopje ‘Voorwaarden’ onderaan de pagina.

Wij volgen de schoolvakanties en vrije dagen van de school

Programma Kinderkunstcursus:

Wij gaan tekenen, schilderen en boetseren.

Met klei maken wij wilde dieren uit verre landen. Egypte, ridders, Afrikaanse maskers, circus en ruimtevaart kunnen onze onderwerpen zijn. Wij kunnen ook een stripverhaal maken of een stilleven. Steeds zal er afwisseling in onderwerp zijn, ook na herhaling van een cursus. Wij gaan ook 3D-illusie tekeningen maken van een interieur zoals een museumzaal, restaurantje in Parijs, stationshal, een (mode)winkel/modeshow of een hangar met jachtvliegtuigen. Als je zelf een idee hebt kunnen we dat bespreken. Ook voor kinderen uit groep 7 en 8 is het programma uitdagend, leuk en leerzaam. Ongeveer de helft van de leerlingen in een van de cursussen zat in 2016 in groep 8. Zowel met de interesse van jongens als meisjes wordt rekening gehouden.

Binnen de visie van Jeroen Spijker staat persoonlijke artistieke ontwikkeling en individuele begeleiding centraal. Vaktechnische kennisverwerving gaat hand in hand met artistieke ontplooiing. Leren kijken is een belangrijk aspect. Plezier in het schilderen en boetseren uiteraard ook!

Het volgen van kunstvakonderwijs is goed voor het creatieve en ruimtelijk denken. Daarnaast is beheersing van het tekenen, schilderen en boetseren een belangrijke uitdrukking – /uitingsvaardigheid zoals kunnen spreken, schrijven, dansen en zingen dat ook is. Door de individuele aandacht in relatief kleine groepen verloopt het leerproces optimaal en op het persoonlijk niveau van de leerling.  Op middelbare scholen tellen creatieve vakken gelijkwaardig mee, kinderen kunnen hier later ook cijfermatig hun voordeel mee doen. In onze tijd waarin je in toenemende mate zelf websites, folders en presentaties maakt is bewustzijn van kleurgebruik/ vlakindeling en tekenvaardigheid niet onbelangrijk. Artistieke vaardigheden creëren snel een beeld van gedachten en ideeën.

Kunstenaar voor de klas

Deze informatie is  bestemd voor directies van basisscholen in Zuid-Holland

Invalpool Kunstenaar voor de Klas – Zuid-Holland ( IKK-ZH)

Minister Slob ziet in het plaatsen van kunstenaars voor de klas een oplossing voor het tekort aan basisschooldocenten en invalkrachten. 

Als kunstenaars die leerlingen in de basisschoolleeftijd al langere tijd lesgeven weten wij dat het een zinvolle en mooie invulling van een (verloren) dagdeel is.

Ook weten wij uit ervaring dat inhoudelijk onderwijs, waarbij er sprake is van goede overdracht van kennis en kunde, gepaard gaat met structuur, orde en overzicht. Dit is voor ons van cruciaal belang voor zowel leerlingen als kunstdocenten. Dus niet alleen kunstenaar in de klas maar vooral kunstenaar voor de klas.

Voor ons betekent dit maximaal 12 leerlingen per kunstdocent per dagdeel van 3 uur (of twee aaneensluitende groepen 1,5 uur per groep van 12 leerlingen). 

Wij kunnen verschillende kunstdisciplines bieden. Denk aan boetseren, tekenen, stripverhaal maken, perspectief tekenen en schilderen. Gedichten schrijven, verhalen schrijven, wajangpoppen maken en een theaterstuk hiervoor schrijven en uitvoeren is ook mogelijk.

Wij gaan graag met u in gesprek om tot afstemming te komen, toegespitst op het profiel van uw school.

Kosten: Wij rekenen per dagdeel van 3 aaneensluitende uren een bedrag van €225,– incl. materialen en voorrijkosten ( in Zuid-Holland tot 25 km in een straal rond Leiden) per maximaal 12 leerlingen per dagdeel. 

U kunt contact opnemen onder nummer 06 21442186. De docenten hebben een V.O.G. en ruime les-ervaring.

4) Volwassenen cursussen boetseren, schilderen en aquarelleren 12 lessen: voor beginners en gevorderden in Leiden.

12 aaneengesloten lessen kosten: Euro 285,– koffie en thee inclusief.  Exclusief materialen.

Cursus A) Dinsdagmorgen van 10.00 uur tot 12.30 uur, locatie wordt later bekend gemaakt. Start: dinsdag 17 september 2019. Bel als u een groep van minimaal 5 personen heeft.
Cursus B) Donderdagmorgen van 10.00 uur tot 12.30 uur, locatie wordt later bekend gemaakt. Start: Donderdag 19 september 2019 Bel als u een groep van minimaal 5 personen heeft.

Aanmelden: via inschrijfformulier onderaan deze pagina.

 

5) Art Cruises (Varend Atelier)

Jeroen Spijker geeft unieke dag-workshops op het water. Voor docenten van een (basis)school om collectief de kennis en kunde rond het boetseren te vergroten of als een artistiek uitje. Met een boot met kajuit en wc varen we naar een eiland en gaan daar schilderen, boetseren, dichten, een verhaal schrijven, percussiespelen, filosoferen en fotograferen. Docenten zoals Ad Verbrugge, Rik van Boekel, Jaap Montagne, Gijs Donker Harry Otto en Jeroen Spijker verzorgen de workshop. Er is een speciaal programma voor basisschooldocenten; een applicatiecursus boetseren, toepasbaar voor eigen leerlingen. Bel voor de mogelijkheden 06-21442186

Kijk op www.artcruises.nl voor alle informatie en foto’s.

6) Workshop Boetseren/workshops in Leiden Haagweg 4

Het is mogelijk een workshop boetseren, tekenen met aquarelpotlood of schilderen te organiseren onder leiding van Jeroen Spijker.

 

Workshop boetseren met beeldhouwer Jeroen Spijker voor volwassenen ( populaire workshop!) Haagweg 4 in Leiden:

Informeer voor een workshop ter gelegenheid van een bedrijfsuitje of vriendenactiviteit, verjaardag of vrijgezellendag. Wij organiseren een mooie creatieve ochtend, middag of avond met een speciaal onderwerp. U zult versteld staan van de resultaten. De ervaring leert dat iedereen aan de slag gaat en het erg naar z’n zin heeft.  Workshop boetseren voor volwassenen duur 1,5 uur: kosten Euro 34,75 per persoon inclusief materialen, exclusief BTW.

Workshop voor kinderen in Leiden:

De duur van een dergelijke workshop voor kinderen is anderhalf uur en kost 165,– Euro incl. BTW per groep kinderen (op basis van acht personen), inclusief kosten materialen. Betreft het een verjaardagsfeestje of ander gelegenheid dan kunt u taart en dergelijke zelf meenemen.

Workshop arrangement:

Informeer voor een arrangement, denk hierbij aan een bezoek aan de nieuwe Egypte afdeling van het Rijksmuseum van Oudheden of het museum van volkenkunde in Leiden in de ochtend, een boetseer workshop in de middag, een borrel en diner in een middeleeuwse kelder. Dit alles op loopafstand van elkaar!.

Bel en stem het custom made af: 06-21442186.

Lezingen

U kunt contact opnemen indien u lezingen organiseert. Bijvoorbeeld over De Stijl. 

Rondleidingen in Leiden

Mocht u in Leiden een culturele rondleiding willen boeken dan is dat via ons mogelijk. Neem contact op indien u met een groep kennis wilt nemen van de kunst en cultuur in Leiden zoals een hofjes rondleiding, een architectuur rondleiding, een rondleiding langs hedendaagse kunst in de zomermaanden, een rondleiding langs de plekken waar de beroemde kunstenaars van Leiden woonden en werkten of het bezoeken van ateliers van hedendaagse Leidse kunstenaars. Ook is het mogelijk om een dagdeel te tekenen in musea onder begeleiding van een kunstenaar. Mocht u een dag op een eiland op de Kaag willen boetseren, schilderen of dichten is dat ook mogelijk.

7) Spa Workshop Week (Mei vakantie 2019)

In 2019 organiseren wij in de week van 23 april een artistieke workshop week. Locatie: Kasteel Chatoiment in Spa (Belgie).

Tijdens deze Spa Workshop Week voor beginners en gevorderden kun je schilderen, boetseren en beeldhouwen in albast. De begeleiding is in principe door beeldend kunstenaar Jeroen Spijker.

Wij hebben tafelezels, boetseerbokken en beeldhouwbokken. Als het mooi weer is werken wij zoveel mogelijk buiten en anders binnen.

De materialen moet je zelf mee brengen. Vervoer op eigen gelegenheid en wellicht gezamenlijk in overleg.

Schema:

Aankomst zaterdag 12.00 uur, daarna gezamenlijke lunch en 2 werkuren.
Zondagmorgen vrij. Zondagmiddag 2 werkuren en zondagavond vrij.
Maandagmorgen 2 werkuren, maandagmiddag 2 werkuren.
Dinsdagmorgen 2 werkuren en dinsdagmiddag 2 werkuren
Woensdag vrij, op eigen gelegenheid is er ruimte om uitstapjes te maken
Donderdagmorgen 2 werkuren en donderdagmiddag 2 werkuren
Vrijdagmorgen 2 werkuren, dan lunch en vertrek

(van dit schema kan in goed overleg afgeweken worden)

Het ontbijt, de lunch en het diner worden door de deelnemers zelf klaar gemaakt. Hierdoor kunnen we de kosten in de hand houden. Wij maken een kokkerel schema. Er is een grote keuken in het souterrain beschikbaar. Dus laat uw kookkunsten zien!

Kosten: Voor het verblijf en de begeleiding betaalt u voor de Spa Workshop Week Euro 695,– per persoon inclusief BTW. Voor partners die niet deelnemen aan het artistieke programma gelden andere tarieven. Informeer naar de mogelijkheden.

Inbegrepen zijn verblijf in Kasteel Chatoiment, zelf te bereiden maaltijden, boetseer- / beeldhouwbokken en ezels. Exclusief kunstenaarsmaterialen en vervoer. Toelating op volgorde van aanmelding. De Spa Workshop Week vindt alleen doorgang bij voldoende aanmeldingen. Bij aanmelding verplicht u zich tot betaling bij doorgang Spa Workshop. Na definitieve beslissing van doorgang vindt betaling plaats uiterlijk twee weken voor aanvang workshop. Restitutie van gelden is niet mogelijk.

Spa is prachtig gelegen in de Ardennen. Een mooi wandelgebied met talloze andere mogelijkheden om in de vrije uren veel te zien en te beleven.

Meld je aan via het aanmeldingsformulier voor kunstcursussen o.v.v. Spa Workshop Week, helemaal onder aan deze pagina.

8) Boetseer-/ beeldhouw-/schilderweek (Speciale week in Leidse Hout)

Deze workshopweek wordt in de Leidse Hout gegeven met lunch in Theehuis De Leidse Hout (zie kopje Zomeracademie Leidse Hout)

Tijd: les van maandag tot en met vrijdag van 11.00 tot 13.00 uur, gezamenlijke lunch van 13.00 uur tot 14.00 uur, les van 14.00 uur tot 16.00 uur.

start: De workshopweek vindt plaats van maandag 12 tot en met vrijdag 16 augustus 2019

Prijs voor de workshopweek: Euro 325,– incl. BTW

adres: Houtlaan 100 Leiden

Doorgang: bij voldoende inschrijvingen

Er zijn beeldhouw-bokken, tafelezels en boetseer-bokken aanwezig. U dient zelf voor andere kunstenaarsbenodigdheden en materialen te zorgen ( zie informatie elders op deze pagina).

Voorwaarden: zie kopje algemene voorwaarden onder aan de website.

 

 

Formulier om u aan te melden voor een cursus

 
 

Aanmeldformulier cursussen Jeroen Spijker Dank voor de interesse om u aan te melden! Aanmelding op volgorde van binnenkomst. Doorgang bij voldoende inschrijvingen. Betaling na bevestiging. Mede ter bescherming van de doorgang voor de andere cursisten verplicht inschrijving tot betaling bij doorgang. Tot ziens bij de cursus! Voorwaarden zie www.jeroenspijker.nl onderaan de pagina.
Uw naam
Adres
Postcode en plaats
Telefoonnummer
Cursus beeldhouwen in marmer en albast en boetseren. Donderdagavondcursus Dinsdagavondcursus Cursus boetseren en schilderen Cursus A: maandagmorgen Cursus B: dinsdagmorgen Kinderkunstcursus : cursus 1 Lorentzschool cursus 2 Woutertje Pieterseschool cursus 3 Gevers Deutz-Terweeschool Spa Workshop Week Zomeracademie Leidse Hout (geef de week aan)
REMBRANDT'S VERJAARDAGSWEDSTRIJD,

A) 7-12 jaar
B) 12-18 jaar
C) 18-118 jaar

*Aanmelden tot 1 juli jaar (geef bij aanmelden leeftijdletter aan)
Typ hier voor welke cursus(sen) / wedstrijd u zich aanmeld.

 

 

Comments are closed