Cursussen, Workshops, Zomeracademie Leidse Hout, Studentencursusboetseren

DutchEnglishFrenchGerman

 

Volwassenen

Actueel

Start Zomeracademie Leidse Hout 2024. Je kunt je per week aanmelden in de maanden juni, juli, augustus en september. Zie elders op deze website

Start Cursussen Beeldhouwen en Boetseren (schilderen en tekenen is ook mogelijk) op dinsdagavond  10 september 2024 en op donderdagavond 12 september 2024 (aanmelden en informatie zie elders op deze website).

Personeelsdag? Groepsuitje? Bedrijfsuitje? Studiedag? Vriendenuitje? Het is mogelijk een digitale of fysieke workshop boetseren te volgen! Speciaal programma geschikt voor dames en heren. Grote groepen mogelijk. In Leiden of op uw eigen locatie. Zie kopje ‘Workshop boetseren’ De workshop kost €37,50 excl. btw, incl. materialen.

————————– 

Jeroen Spijker is professioneel beeldhouwer en kunsthistoricus. Hij geeft cursussen voor volwassenen, studentencursussen, kinderkunstcursussen en beeldhouwworkshops voor beginners en (ver)gevorderde amateurs. Het is mogelijk te leren beeldhouwen in albast en marmer. Hij geeft ook teken- en schilderles. Meer dan 20 jaar leservaring in beeldende vakken. 

Boetseren (modelleren) leer je in klei en was. In Leiden organiseert Jeroen Spijker jaarlijks de Zomeracademie Leidse Hout, de Herfstacademie en de Winteracademie Jeroen Spijker; voor beginners en (ver)gevorderden. Daarnaast geeft hij teken- en schilderles in diverse technieken. Hij leidt op individuele basis op om toegelaten te worden aan de Nederlandse kunstacademies. Hij is/was verbonden aan het Amerikaanse Webster University als docent beeldhouwkunst. Daarnaast verzorgde hij cursussen voor Universiteit Leiden en Hogeschool Leiden. Wij wijzen u graag op de mogelijkheden die het volwassenenfonds biedt met betrekking tot de toegankelijkheid tot ons kunstonderwijs. Zie: https://www.volwassenenfonds.nl/deelnemers/leiden

Leiden Expat artcourses: You can participate at all artcourses. Teaching in English, German, French and Dutch (see all courses and blue button)

Informatie over docent Jeroen Spijker:

Jeroen Spijker is beeldend kunstenaar en heeft ruime ervaring in het doceren van beeldende kunstvakken zoals beeldhouwen, boetseren, schilderen en tekenen.  Hij studeerde af in de kunstgeschiedenis aan de Universiteit Leiden. Hij volgde onderwijs bij beeldhouwer en kunstschilder Beatus Nijs in Hilversum waar hij het beeldhouwvak leerde. Jeroen Spijker doceerde aan Het Amsterdams Lyceum, Het Bonaventura College, Ars Aemula Naturae, K&O, BplusC, de Kameleon, Aquarel in Wassenaar en andere gerenommeerde instellingen. Als kunstdocent geeft hij les op diverse basisscholen in de regio Leiden en Den Haag zoals de Europese School. Jeroen Spijker kreeg samen met de andere docenten beeldhouwen, boetseren en ceramiek de nominatie voor de Cultuurprijs Voorschoten voor groepen in 2009. Hij is tevens jurylid van de Interlyceale.

Citaat cursist beeldhouwen en boetseren (2016): ‘Ik wilde alleen maar even laten weten dat je goed les geeft. Ik ben er blij mee’

Ben je van plan om te leren beeldhouwen of boetseren en kom je uit Leiden, Wassenaar, Voorschoten, Voorburg, Oegstgeest, Rijnsburg, Voorhout, Lisse, Zoeterwoude, Den Haag of elders 😉 dan kun je je hier aanmelden voor de cursussen van de Jeroen Spijker Academie. Een parkeerplek is naast het atelier beschikbaar.

De lessen van Jeroen Spijker zijn individueel gericht. Samen werken wij aan een individueel plan van aanpak; of je nu figuratief, abstract of intuïtief wilt werken. Het (leren) kijken staat centraal. De technische en artistieke ontwikkeling gaat hand in hand. Wij werken binnen een ontspannen en plezierige werksfeer.

Wilt u zich aanmelden voor een van de cursussen of workshops, ga dan naar het betreffende kopje. Daar is ook een aanmeldformulier.

Voorwaarden: zie kopje algemene voorwaarden onder aan de website.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.