Cursus beeldhouwen en boetseren

DutchEnglishFrenchGerman

Jeroen Spijker Academie (algemeen)

Actueel:

Cursussen beeldhouwen en boetseren in leiden starten op dinsdag 12 september en donderdag 14 september 2023. (zie hieronder)

Volwassenen:

De Jeroen Spijker Academie verzorgt cursussen beeldhouwen en boetseren in het gebouw Haagweg 4 te Leiden (Een andere locatie is ook mogelijk). Wij werken met de materialen: albast, marmer, seleniet, klei en was. De lessen zijn gericht op het ontwikkelen van artistieke, conceptuele en technische vaardigheden. Zijn er financiele belemmeringen? Het kan de beste in deze tijden overkomen. Wellicht biedt het volwassenenfonds (gedeeltelijk) soelaas! Wij hebben er goede ervaringen mee en werken er graag mee samen.

Cursus boetseren/beeldhouwen Leiden

A Cursus boetseren/ Cursus beeldhouwen 2023 start op dinsdagavond 12 september. Het is ook mogelijk om te tekenen of te aquarelleren. De cursus kost € 299,– incl. btw 21%. In totaal zijn er 10 aaneensluitende lessen per cursus tussen 19.30 uur en 22.00 uur.

Cursus boetseren/ Cursus beeldhouwen 2023 start op donderdagavond 14 september. Het is ook mogelijk om te tekenen of te aquarelleren. De cursus kost € 299,–. incl. btw 21 % In totaal zijn er 10 aaneensluitende lessen per cursus tussen 19.30 uur en 22.00 uur.

C Studenten cursus Plastisch Vormgeven van 10 lessen, is ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit Leiden en Hogeschool Leiden als LAK cursus. Deze cursus wordt niet meer door het LAK zelf aangeboden om facilitaire redenen. De cursus kost € 299,00 incl 21% BTW. Deze cursussen lopen parallel met de dinsdag- en donderdagavondcursussen zie hierboven. Voor studenten van de Universiteit Leiden en de Hogeschool Leiden zijn er speciale tarieven. Voor  studenten (onder 27 jaar) kost deze cursus €249,00. Geef aan of je student bent bij aanmelding via het inschrijfformulier!/

Student course Plastic Design of 10 lessons, has been developed in collaboration with Leiden University and Hogeschool Leiden as a LAK course. This course is no longer offered by the LAK itself for facility reasons. The course costs € 299,00 incl 21% VAT. These courses run parallel to the Tuesday and Thursday evening courses, see above. There are special rates for students of Leiden University and Hogeschool Leiden. For students (under 27 years old) this course costs €249,00. Indicate whether you are a student when registering via the registration form!

D Den Haag Koorenhuis: Cursus boetseren, schilderen en tekenen 2023 op de maandagavond. Start nog onbekend. In totaal zijn er 10 aaneensluitende lessen tussen 19.30 uur en 21.30 uur. De cursus kost € 345,50. incl. btw excl. eventuele drankjes.

E Den Haag Koorenhuis: Cursus boetseren, schilderen en tekenen 2023 op de woensdagavonden. Start nog onbekend. In totaal zijn er 10 aaneensluitende lessen tussen 19.30 uur en 21.30 uur. De cursus kost € 345,50. excl. eventuele drankjes.

F Den Dungen: Tijdens de 4e editie van de kunstweek ”Tussen Kunst en Keer” is er de mogelijkheid een workshop boetseren (je kunt ook tekenen) te volgen op zondag 16 juli van 13.30 tot 16.00 uur 2023. De kosten zijn €69,50 incl. btw en klei.

G Den Dungen: Tijdens de 4e editie van de kunstweek ”Tussen Kunst en Keer” is er de mogelijkheid een workshop Beeldhouwen en boetseren ( je kunt ook tekenen) te volgen in de week van 17 tot en met 21 juli 2023. Deze workshop is van 11.00 uur tot 13.00 uur en van 14.00 uur tot 16.00 uur. Kosten € 385,00 incl. 21% btw, excl. materialen.

Alles onder voorbehoud en alleen als het wettelijk is toegestaan en iedereen zich aan de regels houdt. Ook met inachtneming van de wetten, regels en voorwaarden vanuit de overheid en het RIVM die dan (tijdens de lessen) gelden.
 
Digitaal via whatsapp kan je op afstand ook deelnemen, voor de zelfde tarieven, aan alle programma’s. Ook kan het zonder dat fysieke lessen mogelijk zijn, bij voldoende deelnemers, via video bellen ( whatsapp) toch mee te doen, op het zelfde moment, waarbij ik als docent via whatsapp voor de groep beschikbaar ben.

 

De cursus is individueel gericht. In goed overleg kijken wij samen naar wat u graag wilt en proberen dat letterlijk vorm te geven. Deze cursussen zijn zowel geschikt voor beginners als (ver)gevorderden. De cursus wordt gegeven door beeldhouwer en kunsthistoricus Jeroen Spijker. Het cursusbedrag is €299,00 incl. 21% btw en koffie of thee (in Leiden). Wij hebben bokken beschikbaar. Zelf dient u voor materialen en gereedschap zorg te dragen. Mocht u hier vragen over hebben (elders op deze pagina staat meer informatie) dan kunt u bellen: 06 21442186. (Het is mogelijk dat de cursus tijdelijk of helemaal in digitale vorm wordt gegeven. Dit hangt af van RIVM beleid en de persoonlijke afwegingen van Jeroen Spijker.)

2) De cursus Plastisch Vormgeven van 10 lessen, is ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit Leiden en Hogeschool Leiden als LAK cursus. Deze cursus wordt niet meer door het LAK zelf aangeboden om facilitaire redenen. De cursus kost € 299,00 incl 21% BTW. Deze cursussen lopen parallel met de dinsdag- en donderdagavondcursussen zie hierboven. Voor studenten van de Universiteit Leiden en de Hogeschool Leiden zijn er speciale tarieven. Voor  studenten (onder 27 jaar) kost deze cursus €249,00. Geef aan of je student bent bij aanmelding via het inschrijfformulier!

Groepsuitje workshop

Het is mogelijk om met een groep een workshop boetseren te volgen. Wij hebben een voor zowel mannen als vrouwen mooi programma waarbij de deelnemers met plezier aan het werkgaan en verbaasd zijn over hun eigen prestaties. De werkstukken worden trots mee naar huis genomen. Deze workshop is zeer geschikt voor een personeelsuitje, teambuidingactiviteit of een andere gelegenheid. Wij kunnen groepen tot 25 personen ontvangen. De workshop duurt ongeveer 1,5 uur. Naast het atelier op de B.G. is ruime parkeergelegenheid. De kosten zijn €47,50 per persoon excl. 21% BTW, inclusief materialen. Non alcoholische dranken behoren tot de mogelijkheden. De ligging op de Haagweg is dichtbij de binnenstad met diverse eet- en drinkgelegenheden op loopafstand.

 

 
U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier. U kunt ook meerdere voorkeursweken aangeven.

Algemene praktische informatie beeldhouw- en boetseercursussen  en materialen volwassenen.

Locatie: Haagweg 4 Leiden
Ingang: voorkant, rechts naast Restaurant Leidse Lente, Ontwikkelatelier (Begane Grond, zie belbord). Wij volgen in principe de schoolvakanties.

In deze cursus is het mogelijk figuratief, abstract en op gevoel te werken. De lessen zijn op de artistieke, technische en conceptuele ontwikkeling van het individu gericht. Er wordt gestreefd naar een prettige en ontspannen werksfeer waarbij het plezier maar ook het resultaat telt.

Beeldhouwen:

U kunt vooraf een steen aanschaffen ter grootte van 2 schoenendozen of kleiner bij De Beeldhouwwinkel te Den Haag of de Hazelaar in Soest. Als u een beginner bent dan adviseer ik om een steen van albast of seleniet te kopen. Deze prachtige, licht doorschijnende, zachte en goed te bewerken steensoorten zijn in verschillende kleuren te verkrijgen. Een binnenstuk is iets duurder maar mist harde kwarts en heeft relatief minder scheuren.  Marmer is relatief hard en is niet aan te raden maar mag wel. Niet meenemen: speksteen of serpentijnsteen; deze stenen gebruiken wij niet i.v.m. de gezondheid. Een beginnersset met een steenhamer (hout of metaal) en drie beitels (tandijzer, puntijzer, en platte beitel) kunt u samen met een paar kleine vijlen (Terpentijn Nieuwe Rijn Leiden) en schuurpapier (Praxis) bestellen via de website van De Hazelaar in Soest. Je kunt een aantal A4 prints meenemen van het onderwerp, bijvoorbeeld een dier, dat je wilt maken. Een ipad ( met google afbeeldingen) is ook een optie. Een mobiele telefoon kan wel maar is in de praktijk lastig doordat je met klei werkt.

Boetseren:

Als u wilt boetseren is het aan te raden bij Terpentijn (Nieuwe Rijn Leiden) of LTC ( Waardeiland) bij voorkeur witte boetseerklei aan te schaffen (fijne chamotte/ charmotte vrije klei). Witte klei (als iedereen die gebruikt) is handig want dan hoeft de docent niet tussendoor de handen te wassen en dit komt ten goede aan de effectieve lestijd. Je kunt een aantal A4 prints meenemen van het onderwerp, bijvoorbeeld een liggend dier dat je als onderwerp kiest. Een ipad (met google afbeeldingen) is ook een optie.

Algemeen:

Doorgang bij voldoende aanmeldingen. Toegang tot de lessen na betaling van volledig cursusbedrag. De cursus volgt de inschrijvingsvoorwaarden zoals die voor de boetseercursus/ beeldhouwcursus gelden zie kopje onderaan de pagina “voorwaarden”.

Webster University Students As a Webster University student it is possible to follow a special Webster University Programm within the Bachelor or Master structure of Webster University Leiden. Get informed by the Webster administration and call Jeroen Spijker 0031 (0)6 21442186 for specific information.

Comments are closed.