Cursussen beeldhouwen en boetseren

DutchEnglishFrenchGerman

Jeroen Spijker Academie (algemeen)

Inschrijven voor de cursussen of workshops?: Zie het blauwe vakje met ‘inschrijfformulier’. 

Actueel:

Start dinsdagavond 10 september 2024 avondcursus beeldhouwen, boetseren, tekenen en schilderen in Leiden (zie hieronder).

Start donderdagavond 12 september 2024 avondcursus beeldhouwen, boetseren, tekenen en schilderen in Leiden. (zie hieronder). 

Volwassenen:

De Jeroen Spijker Academie verzorgt cursussen beeldhouwen en boetseren in het gebouw Haagweg 4 te Leiden (Een andere locatie is ook mogelijk). Wij werken met de materialen: albast, marmer, seleniet, klei en was. Werken in hout is mogelijk voor 1 leerling in verband met bankschroef. De lessen zijn gericht op het ontwikkelen van artistieke, conceptuele en technische vaardigheden. Zijn er financiele belemmeringen? Het kan de beste in deze tijden overkomen. Wellicht biedt het volwassenenfonds (gedeeltelijk) soelaas! Wij hebben er goede ervaringen mee en werken er graag mee samen.

 

 

 

Cursus boetseren/beeldhouwen in Leiden

A Cursus boetseren/ Cursus beeldhouwen 2024 start op dinsdagavond 10 september 2024. Het is ook mogelijk om te tekenen of te aquarelleren. De cursus kost € 299,– incl. btw 21%. In totaal zijn er 10 aaneensluitende lessen per cursus tussen 19.30 uur en 22.00 uur.

Cursus boetseren/ Cursus beeldhouwen 2024 start op donderdagavond 12 september 2024. Het is ook mogelijk om te tekenen of te aquarelleren. De cursus kost € 299,–. incl. btw 21 % In totaal zijn er 10 aaneensluitende lessen per cursus tussen 19.30 uur en 22.00 uur.

C) Cursus boetseren/ Cursus beeldhouwen 2024 start op vrijdagochtend 13 september 2024. Het is ook mogelijk om te tekenen of te aquarelleren. De cursus kost € 299,– incl. btw 21%. In totaal zijn er 10 aaneensluitende lessen per cursus tussen 9.30 uur en 12.00 uur.

D) Cursus boetseren/ Cursus beeldhouwen 2024 start op maandagavond 9 september 2024. Het is ook mogelijk om te tekenen of te aquarelleren. De cursus kost €299,– incl. BTW 21%. In totaal zijn er 10 aaneensluitende lessen per cursus tussen 19.30 uur en 22.00.

E) Studentencursus Plastisch Vormgeven (boetseren) start: dinsdagavond 10 september en donderdagavond 12 september 2024 ,het is een cursus van 10 lessen en is ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit Leiden en Hogeschool Leiden als LAK cursus. Deze cursus wordt niet meer door het LAK zelf aangeboden om facilitaire redenen. De cursus kost € 299,00 incl 21% BTW. Deze cursussen lopen parallel met de dinsdag- en donderdagavondcursussen zie hierboven. Voor studenten van de Universiteit Leiden en de Hogeschool Leiden zijn er speciale tarieven. Voor  studenten (onder 27 jaar) kost deze cursus €249,00. Geef aan of je student bent bij aanmelding via het inschrijfformulier!/

Student course Plastic Design/ Sculpture Modeling of 10 lessons, has been developed in collaboration with Leiden University and Hogeschool Leiden as a LAK course. This course is no longer offered by the LAK itself for facility reasons. The course costs € 299,00 incl 21% VAT. These courses run parallel to the Tuesday and Thursday evening courses, see above. There are special rates for students of Leiden University and Hogeschool Leiden. For students (under 27 years old) this course costs €249,00. Indicate whether you are a student when registering via the registration form!

Cursussen Boetseren en beeldhouwen Den Haag

F) Den Haag Koorenhuis: Cursus boetseren, schilderen en tekenen 2024 op de maandagavond. Start nog onbekend. In totaal zijn er 10 aaneensluitende lessen tussen 19.30 uur en 21.30 uur. De cursus kost € 345,50. incl. btw excl. eventuele drankjes.

G) Den Haag Koorenhuis: Cursus boetseren, schilderen en tekenen 2024 op de woensdagavonden. Start nog onbekend. In totaal zijn er 10 aaneensluitende lessen tussen 19.30 uur en 21.30 uur. De cursus kost € 345,50. excl. eventuele drankjes.

Doorgang bij voldoende deelnemers, door de docent te bepalen.
Digitaal via whatsapp kan je op afst)and ook deelnemen, voor de zelfde tarieven, aan alle programma’s. Ook kan het zonder dat fysieke lessen mogelijk zijn, bij voldoende deelnemers, via video bellen ( whatsapp) toch mee te doen, op het zelfde moment, waarbij ik als docent via whatsapp voor de groep beschikbaar ben.

 

De cursussen zijn individueel gericht. In goed overleg kijken wij samen naar wat u graag wilt en proberen dat letterlijk vorm te geven. Deze cursussen zijn zowel geschikt voor beginners als (ver)gevorderden. De cursus van 10 avonden wordt gegeven door beeldhouwer en kunsthistoricus Jeroen Spijker. Het cursusbedrag is €299,00 incl. 21% btw en koffie of thee (in Leiden). Wij hebben bokken beschikbaar. Zelf dient u voor materialen en gereedschap zorg te dragen. Mocht u hier vragen over hebben (elders op deze pagina staat meer informatie) dan kunt u bellen: 06 21442186. (Het is mogelijk dat de cursus tijdelijk of helemaal in digitale vorm wordt gegeven indien Jeroen Spijker daartoe besluit.)

Groepsuitje workshop Boetseren. Deze workshop wordt gegeven door een professionele beeldhouwer in een professioneel atelier.

Het is mogelijk om met een groep een workshop boetseren te volgen. Wij hebben een voor zowel mannen als vrouwen mooi programma waarbij de deelnemers met plezier aan het werkgaan en verbaasd zijn over hun eigen prestaties. De werkstukken worden trots mee naar huis genomen. Deze workshop is zeer geschikt voor een personeelsuitje, teambuidingactiviteit of een andere gelegenheid. Wij kunnen groepen tot 25 personen ontvangen. De workshop duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur. Naast het atelier op de B.G. is ruime parkeergelegenheid. De kosten zijn €37,50 per persoon excl. 21% BTW, inclusief materialen. De werkstukken worden trots mee naar huis genomen! Drankjes, versnaperingen of taartjes kunt u zelf meenemen. De ligging op de Haagweg is dichtbij de binnenstad met diverse eet- en drinkgelegenheden op loopafstand.

 

 
U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier. U kunt ook meerdere voorkeursweken aangeven.

Algemene praktische informatie beeldhouw- en boetseercursussen  en materialen volwassenen.

Locatie: Haagweg 4 Leiden
Ingang: voorkant, rechts naast Restaurant Leidse Lente, Ontwikkelatelier (Begane Grond, zie belbord). Wij volgen in principe de schoolvakanties.

In deze cursus is het mogelijk figuratief, abstract en op gevoel te werken. De lessen zijn op de artistieke, technische en conceptuele ontwikkeling van het individu gericht. Er wordt gestreefd naar een prettige en ontspannen werksfeer waarbij het plezier maar ook het resultaat telt.

Beeldhouwen:

U kunt vooraf een steen aanschaffen ter grootte van 2 schoenendozen of kleiner bij De Beeldhouwwinkel te Den Haag of de Hazelaar in Soest. Als u een beginner bent dan adviseer ik om een steen van albast of seleniet te kopen. Deze prachtige, licht doorschijnende, zachte en goed te bewerken steensoorten zijn in verschillende kleuren te verkrijgen. Een binnenstuk is iets duurder maar mist harde kwarts en heeft relatief minder scheuren.  Marmer is relatief hard en is niet aan te raden maar mag wel. Niet meenemen: speksteen of serpentijnsteen; deze stenen gebruiken wij niet i.v.m. de gezondheid. Een beginnersset met een steenhamer (hout of metaal) en drie beitels (tandijzer, puntijzer, en platte beitel) kunt u samen met een paar kleine vijlen (Terpentijn Nieuwe Rijn Leiden) en schuurpapier (Praxis) bestellen via de website van De Hazelaar in Soest. Je kunt een aantal A4 prints meenemen van het onderwerp, bijvoorbeeld een dier, dat je wilt maken. Een ipad ( met google afbeeldingen) is ook een optie. Een mobiele telefoon kan wel maar is in de praktijk lastig doordat je met klei werkt.

Boetseren:

Als u wilt boetseren is het aan te raden bij Terpentijn (Nieuwe Rijn Leiden) of LTC ( Waardeiland) bij voorkeur witte boetseerklei aan te schaffen (fijne chamotte/ charmotte vrije klei). Witte klei (als iedereen die gebruikt) is handig want dan hoeft de docent niet tussendoor de handen te wassen en dit komt ten goede aan de effectieve lestijd. Je kunt een aantal A4 prints meenemen van het onderwerp, bijvoorbeeld een liggend dier dat je als onderwerp kiest. Een ipad (met google afbeeldingen) is ook een optie.

Algemeen:

Doorgang bij voldoende aanmeldingen. Toegang tot de lessen na betaling van volledig cursusbedrag. De cursus volgt de inschrijvingsvoorwaarden zoals die voor de boetseercursus/ beeldhouwcursus gelden zie kopje onderaan de pagina “voorwaarden”.

Webster University Students As a Webster University student it is possible to follow a special Webster University Programm within the Bachelor or Master structure of Webster University Leiden. Get informed by the Webster administration and call Jeroen Spijker 0031 (0)6 21442186 for specific information.

Comments are closed.